Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Közös kárelhárítás és gyakorlat a kismartoniakkal

Sopron - A soproni és a kismartoni (Eisenstadt) tűzoltók sikeres pályázati elbírálás után közös gyakorlatokat tarthatnak, fejleszthetik a híradós ügyeleti rendszert. Mindezekre több mint 400 ezer eurót szánnak.
Megállapodást írtak alá tegnap Sopronban a megyei, valamint a burgenlandi katasztrófavédelmi szervek vezetői. Ennek értelmében a soproni és a kismartoni (Eisenstadt) tűzoltó-parancsnokságok közösen pályáznak uniós forrásokra. Sikeres elbírálás esetén megvalósíthatják a több mint 400 ezer euróba kerülő projektet. A költségek 85 százalékára lehet támogatást kapni, döntés októberben várható.

Csuka Zsolt alezredes, a soproni tűzoltóság parancsnoka elmondta, a 2009–2011-ig tartó időszakra dolgozták ki a közös cselekvési tervet.

– A jövőben Sopronban egy ipari balesetet, Kismartonban veszélyes árut szállító vonat katasztrófáját, a Fertő tavon pedig hajótüzet, valamint nádtüzet szimulálunk – folytatta a parancsnok. – Magyar és német nyelvű oktatóanyagok készülnek, valamint szakmai továbbképzést is szervezünk. A közös riasztás és a beavatkozás elősegítésére egységesíteni kell a híradós ügyeleti rendszert is. Internetes oldal, valamint nyolcszáz példányban egy tájékoztató anyag is készül majd.
Megtudtuk, a mostani pályázattól függetlenül a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szeretné kiépíttetni a Fertő tavon a viharjelző rendszert.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díszkutak, de minek? - Nem működnek az ivókutak...

Sopron - A nyári hőségben egy-egy fuvallatot, korty hűs vizet életmentőnek érez az ember. Sopronban… Tovább olvasom