Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Közös honlap az európai német kisebbségeknek

Sopron–Berlin - Berlinben nemzetközi sajtótájékoztatón gombnyomással indították útjára a német kisebbségek közös honlapját. A magyarországi németeket dr. Brenner Koloman képviselte.
A www.agdm.fuen.org alatt az internetes portál 24 európai és közép-ázsiai államban élő német kisebbségi közösségről informál, illetve gazdag linkgyűjteményt is tartalmaz, különösen az adott régióban megjelenő médiaelérhetőségekről.

Dr. Christoph Bergner, Németország német kisebbségekért felelős államtitkára kiemelte a honlap előkészítésében a magyarországi németek szerepét, akiket dr. Brenner Koloman, az Európai Népcsoportok Föderalisztikus Uniójának (FUEV – www.fuen.org) német munkacsoportjának elnöke, a soproni és az országos német önkormányzat tagja képviselt.

Dr. Brenner Koloman lapunknak elmondta: a közös honlap egy olyan első lépés a német munkacsoport még szorosabb együttműködése érdekében, amely a régi és új EU-tagállamokban, valamint a volt szovjet területeken élő német nemzetiségi közösségek érdekeit és kölcsönös szolidaritását is erősíti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabó Andris koncertje: vastaps Sopronkőhidán

Sopronkőhida - Szabó Andris énekelt csütörtökön a sopronkőhidai fegyintézet fogvatartottainak. A… Tovább olvasom