Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Közös filmet készítettek magyarok és lengyelek

Az angol nyelv hétköznapi használatára fókuszáltak közös filmkészítő projektjük kapcsán magyar és lengyel gimnazisták. Az ötvenperces alkotás a világhálóra is felkerül.

– A líceum fennállása óta mindig is arra törekedett, hogy kitekintsen az oktatás és tudomány európai folyamataira. A mostani projekt is ezt a célt szolgálta, mégpedig Srem lengyel város gimnazistáival közös munka révén – fogalmazott Tölli Balázs, a líceum igazgatója.

A film készítőinek egy csoportja, középen Császár Anikó projektvezető, Csikós Fanni és Kamil J. Frackowiak. Fotó: Gosztonyi
A film készítőinek egy csoportja, középen Császár Anikó projektvezető, Csikós Fanni és Kamil J. Frackowiak. Fotó: Gosztonyi


A partneriskolák alkotóközösségei tegnap mutatták be Sopron, illetve a lengyel város értékeit, életét bemutató közös filmjüket. Császár Anikó angoltanár, a projekt vezetője elmondta: az angolra, mint közvetítő nyelvre fókuszáltak. Kölcsönös iskolalátogatások során pedig a diákok megtapasztalhatták az angol nyelv fontosságát a hétköznapi életben is. A filmet felteszik a világhálóra.

– A Sopron és környezete természeti értékeit bemutató rész munkáját irányítottam, de volt, hogy operatőrként vettem részt a forgatáson – mesélte Csikós Fanni, a líceum diákja. – Márciusban Sremben jártunk, jó volt megismerkedni a lengyelek életstílusával. – Városunk lélekszáma negyvenezer, 1253-ban alapították, s csodálatos épületeink, templomaink vannak – vette át a szót Kamil Jakub Frackowiak lengyel diák. – Magyarországon először járok, örülök, hogy ilyen gyönyörű várossal és diákságával köthetünk életre szóló barátságot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatják a fertődi kastély felújítását

Az Esterházy-kastély rehabilitációja folytatódhat: ezúttal a kiskastély helyreállítása, a zenei… Tovább olvasom