Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Közművek - Ellenzik a rácsatlakozásokat Sopronban

A Bóbita utcában és környékén élők attól tartanak, hogy a közelükben épülő társasházak miatt a már most is túlterhelt közműhálózatuk csődöt mond, valamint a járműforgalom növekedése is lehetetlenné teszi normális életvitelüket. Segítségért a polgármesterhez fordultak.
– A kilencvenes évek végén huszonhét családi ház közművesítését terveztettük meg, mivel bennünket nem engedtek rácsatlakozni a Ravazd utcai lakótelepre – fogott a Bóbita, a Cserfa, a Gólya, a Thurner utcaiak történetébe az ott lakók nevében a Bóbita utca és Környéke Közműépítő Társaság közös képviselője. – Így az utat, a vizet, a csatornát, a csapadékvíz-elvezetést, a gázt és az elektromos rendszert társaságunk huszonhét ingatlanra hozta létre. Mivel lakóparkunk területi besorolása lehetővé tette, hogy a sorház jellegű családi házas övezetben társasházak is épüljenek, az építési lobbi minden talpalatnyi területet hasznosított, hasznosít. Napjainkban már nyolcvanöt háztartást próbál meg kiszolgálni a rendszerünk, ami közműveink túlterheltségét eredményezte és sok problémával jár együtt. Ráadásul a most építendő ötven új lakás rákötését is engedélyezték, így a terhelés az eredetinek az ötszörösére emelkedik.

Az épülő társasházak miatt túlterhelt az út- és a közműhálózat.
Az épülő társasházak miatt túlterhelt az út- és a közműhálózat.


Ha nekünk akkor új rendszert kellett építenünk, akkor az új lakótömb ötven lakásának miért nem kell sajátot kialakítania? A túlterhelés veszélye szerintünk valós, és felveti a kérdést: ki készített hatástanulmányt az engedélyezés előtt rendszerünk kapacitásáról és minőségéről? Az utcáink is szűkek, négy méter szélesek. Úgy tudjuk, a leendő háztömbök közúti forgalmát is a mi útjainkon vezetnék el, ami katasztrofális állapotokat fog előidézni. Segítségért a polgármesterhez fordultunk, hogy az amúgy is túlterhelt közműhálózatunkra már ne csatlakozhassanak új társasházak, és a leendő új tömbök garázskijáratának forgalmát is a Ravazd utca felé vezessék el – zárta a közös képviselő.

Időközben a lakóközösség választ kapott a városházáról. – A két legfontosabb felvetésünkre nem kaptunk kielégítő választ, ezért új levelet küldtünk a polgármesterhez – közölte a Kisalföld érdeklődésére a közös képviselő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Raklapból asztal, szék - Begördül a vonat, és zakatol a VOLT - fotók

Kint voltunk az épülő VOLT helyszínén, s megnéztük, milyen is lesz a fesztivál majd. Tovább olvasom