Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Közmeghallgatás Fertődön: Célegyenesben a belvárosrehabilitáció

A szerdai fertődi közmeghallgatáson elhangzott: hamarosan kiírják a Kulturális és Szolgáltató Központ kialakítására a közbeszerzést. A Haydn-sétánynak viszont még nincs fennmaradási engedélye.

Nyugodt hangvételű közmeghallgatást tartottak szerdán kora este Fertődön. Kocsis Ferenc polgármester a megjelentek előtt ismertette a kisvárosban zajló nagyobb fejlesztéseket. Elhangzott, hogy beváros rehabiltációs projekthez kapcsolódóan a napokban kiírták a műszaki ellenőri, valamint a projektmenedzseri posztra a pályázatot. A kerékpárút, valamint a kulturális és Szolgáltató Központ kivitelezői közbeszerzése pedig várhatóan áprilisban jelenik meg. A teljes beruházás nettó költségvetése, önréssszel együtt 675 millió forint. S ezen összeg már a város rendelkezésére áll.

A munkálatok befejezési határidejéről is szó esett. A tervek szerint a kerékpárút még idén augusztusban elkészül, míg a szolgáltató központ kialakításának a nyáron nekiállnak. Jelen állapotban úgy tűnik, hogy a teljes, nagyprojektet sikerül határidőre befejezni.

A polgármester megemlítette, hogy a Haydn-sétány még mindig nem kapta meg a fennmaradási engedélyt.

A közmeghallgatáson Kocsis Ferenc beszélt a kisebb fejlesztésekről is. Május elejéig több út- és járdaszakaszt, valamint buszmegállókat újítanak fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felmondott Darvasi Ilona színigazgató Sopronban

Felmondott Darvasi Ilona, a soproni Petőfi Színház színidirektora, aki a 2007/8-as évadtól vezette a… Tovább olvasom