Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Közmeghallgatás: A soproniak feltehették kérdéseiket

Sopron - Parkolásról, közvilágításról, útburkolati problémákról és a vandalizmus megfékezéséről is kérdeztek a soproniak a csütörtöki közmeghallgatáson.
Közmeghallgatást tartott csütörtökön Sopron képviselő-testülete a városházán. A soproniak levélben vagy e-mailben előzetesen is feltehették kérdéseiket, illetve felvethettek közérdekű problémákat.
Fodor Tamás polgármester válaszolta meg ezeket, valamint a helyszínen elhangzó panaszokat.

Szó esett a Lehár Ferenc utcában tapasztalható szabálytalan parkolásról, valamint a Rákosi utca és az elkerülőút kereszteződésében a nehézkes gyalogosátkelésről. Előző esetében a polgármester elmondta, oszlopokkal és Megállni tilos! táblákkal igyekeznek orvosolni a problémát. Az utóbbi felvetéssel kapcsolatban elhangzott, jövő év tavaszára már elképzelhető, hogy jelzőlámpás csomópontot alakítanak ki a veszélyes kereszteződésben.

A Deák téri iskola sportpályája köré védőháló felszerelését javasolják a környéken lakók, illetve a játszótér megóvását a vandalizmustól. A polgármester szerint a háló felállítása nem indokolt, illetve a környező fák túlzott megmetszését igényelné. Mindamellett a felújított Deák téren fokozott ellenőrzést vezetnek be, mely a Sopron Holding Zrt. és a rendőrség feladata lesz.

A csapadékvíz elvezetésének problémájára hívta fel a figyelmet egy Balfi úti lakó. Fodor Tamás elmondta, a közelmúltban az esőzések után kialakult helyzet átgondolásra készteti a városvezetést. – A holding sürgős esetben megteszi a szükséges lépéseket, de jövő tavasszal átfogó felülvizsgálatra kerül sor, egy egyéves programot állítunk össze a vízelvezetés megoldásáról.

Kevés a pad a Deák téren, és felesleges pénzkidobás a karácsony előtti díszkivilágítást majd egy hónapon át üzemeltetni – hívta fel a figyelmet egy soproni lakó. A polgármester elmondta, pótolni fogják a hiányzó padokat, de az adventi díszfény már megszokottá vált a városban és ezen nem kívánnak változtatni.

Bács Márta a helyszínen az országosan egyedülállóan magas távhődíjakra panaszkodott. A neki szánt válaszból kiderült, tárgyalások folynak a szolgáltatókkal az árak mérsékléséről.

Németh József az Anger-rétre tervezett hulladékgyűjtő ellen szólalt fel. A polgármester kompromisszumos megoldást javasolt, a témáról a későbbiekben lakossági fórumot tartanak.

Kozma József, a Vakok és Gyengénlátók Soproni Szervezetének elnöke a közmeghallgatáson megköszönte a városvezetésnek, hogy a tagokat meghívták a Deák tér bejárására, hiszen így meggyőződhettek az ottani akadálymentesítés minőségéről. Az elnök felhívta a figyelmet, hogy a könyvtárban is sárga csíkokkal segítik a gyengénlátókat a tájékozódásban, illetve kérte a városvezetést, hogy valamennyi jelzőlámpás átkelőt lássák el hangjelzéssel. A polgármester ígéretet tett, hogy igyekeznek eleget tenni a kívánalmaknak.


Cziráki Viktória

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindennapok a rács mögött - Sopronkőhida

Sopronkőhida - Sátoraljaújhelyen kívül jelenleg csak a sopronkőhidai fegyintézetben van különös… Tovább olvasom