Kisalföld logö

2018. 11. 12. hétfő - Jónás, Renátó 7°C | 18°C Még több cikk.

Közlekedjünk okosan!

Ötletbörzét indít a Magyar Demokrata Fórum soproni szervezete azzal a céllal, hogy a helyi és a Sopron környéki lakosok osszák meg tapasztalataikat, valamint javaslataikat a város közlekedésével kapcsolatban.
Sopron közlekedésével kapcsolatban a szerdai sajtótájékoztatóján több problémás pontot is felsorolt Nagy Tamás önkormányzati képviselő, valamint Oszvald Ferenc Nándor, az MDF soproni alelnöke. A többi között ilyen a Rákóczi utca, valamint az Erzsébet utca kereszteződése. Itt a Rákóczi utcában kialakuló dugók jelentik a legnagyobb fennakadást. Problémás továbbá a Mátyás király utca kereszteződése is. A képviselők szerint a lámpa nemcsak nappali, hanem éjszakai működése oldhatná meg a gondot. Hasonló a helyzet a Győri út, valamint a Kőszegi út találkozásánál is. A megoldást szintén a lámpák folyamatos működése jelenthetné. A balesetek kilenc ven százaléka éjszaka történik, ezért is lenne fontos a jelzőlámpák folyamatos működtetése. Ez nagymértékben növelné a gyalogosok, biciklisek, valamint gépjárművel közlekedők biztonságát.

Az MDF soproni szervezete a soproni, valamint a városkörnyéki polgárok észrevételeit, javaslatait a nagy.tamas-sopron@mdf.hu e-mail címre várja.

Olvasóink írták

 • 16. xen 2010. január 24. 19:12
  „Más forrás szerint, Sopronban megszűnik az állomási jól működő P+R rendszer. Sokunkat, akik ezt megszívják...erősen érdekelne a dolog.Miért nem kapunk tájékoztatást?”
 • 15. MotorosPista 2010. január 23. 09:10
  „"balesetek kilenc ven százaléka"
  Isibe végig kettes voltam helyesírásból, mára kicsit javult a helyzet, de ezt még én is "durvállom"!!!”
 • 14. Csabazs 2010. január 23. 04:14
  „Nem járok autóval, mivel nincs kocsim, így csak a gyalogos közlekedéshez tudok hozzászólni.

  A Várkerület - Ógabona tér - Lackner sarok gyalogos átkelése hagy némi kívánnivalót maga után.

  Ha a Rendőrség felől zöld van a gyalogosoknak nagyon kevés az áthaladási idő a zebrán. 12 gyors lépés - zebra háromnegyede - s már villog a zöld a gyalogosoknak. Babakocsival az átkelés még hosszabb ideig tart. Mire átérek már piros van, s jön a dudakoncert...”
 • 13. coolzsu 2010. január 22. 19:36
  „kedves soproni, elárulom nagyon szívesen, nem titok, és nem tévedés, néztem az órámat! az Ógabona tér és a Lackner sarkán lévő lámpa volt az illetékes - igaz, nem gyalog voltam, hanem a tértől szerettem volna bicajjal a Lacknerre ráfordulni, balra .... már mindenhonnan mindenki többször is kapott zöldet, amikor mi még mindig ott szobroztunk, az autósokkal egyetemben (még az is, aki ugyan egyenesen elmehetett volna - ugyebár vki okosan úgy tett oda kettős lámpát, hogy hiába kap zöldet az egyenesen menni kívánó, ha nem fér el...ppp)”
 • 12. soproni 2010. január 22. 19:20
  „coolzsu! Csak gyalogosan közlekedek,sokat és minden nap,de áruld már el,hogy hol vártál 12 percet az átkelésre? Igaz,hogy,ha nem nyomják meg a gombokat,előfordul,hogy kimarad egy-egy zöld a gyalogosoknak,de még így sem volt rá példa,hogy 12 percet várjak.”
 • 11. dzsi 2010. január 22. 17:53
  „Jó a kérdés ggg!:)”
 • 10. ggg 2010. január 22. 13:38
  „mi az az mdf???”
 • 9. moose 2010. január 22. 13:35
  „BICIKLIUTAT MINDENHOVA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 8. Csetneky 2010. január 22. 11:21
  „A Rákóczi utca, Erzsébet utca kereszteződés egy bizonyos terasz miatt olyan, amilyen. Én nem túl gyakran ugyan, de szoktam éjszaka autóval közlekedni a városban és személy szerint roppant zavarónak tartom, hogy szinte semmi forgalom nincsen, de a közlekedési lámpák feleslegesen működnek. Ezt kellene még fokozni? Minek?”
 • 7. pistika 2010. január 22. 10:21
  „Vajon akinek lakása van valahol, annak bérelt helye is van a közterületen? Ha igen, akkor én is kérek egy autónyi közterületet szabad használatra. Hány parkolóhely jár egy lakáshoz/irodához/üzlethez?”
 • 6. Pistike 2010. január 22. 10:09
  „4. egysoproni_

  "A Csengeri úti körforgalomtól a Tescoig aztán onnan akár egészen akár Kópházáig mehetne egy kerékpárút. "
  Semmi értelme kerékpárutat építeni, a biciklisek úgy sem hajlandóak használni.

  "A Széchenyi tér egyik oldalán és Színház utcában a parkolókat teljesen meg kellene szüntetni ...
  ...Széchenyi tértől egészen a Várkerületig lehetne szintén egy kerékpárutat építeni..."

  Vegyük el mástól amije van (parkoló) hogy, neked legyen (kerékpár út)!”
 • 5. pistika 2010. január 22. 08:35
  „A mélygarázsok között mehetne földalatti...”
 • 4. egysoproni_ 2010. január 21. 22:56
  „A Csengeri úti körforgalomtól a Tescoig aztán onnan akár egészen akár Kópházáig mehetne egy kerékpárút. A Széchenyi tér egyik oldalán és Színház utcában a parkolókat teljesen meg kellene szüntetni ezáltal kihazsnált lenne a mélygarázs is és a Széchenyi tértől egészen a Várkerületig lehetne szintén egy kerékpárutat építeni és fákat, bokrokat ültetni az eddigi parkolók helyén felszabaduló helyre. (na ezt jól leírtam)
  A Vándor Sándor utcai ramaty utat helyre kellene hozni, hogy normálisan lehessen rajta közlekedni. A Főposta előtt éjszakja sok esetben működik a rendőrlámpa miközben a Széchenyi tér - Mátyás Kir. kereszteződésben csak sárgán villog éjszaka. Én nem látom jelentőségét a posta előtti működő lámpáknak éjszaka miközben a fentebb említett kereszteződés sokkal veszélyesebb ahol STOP tábla van. A Várkerületen a Pannóniától a Máriaszoborig a szervízúton a parkolást is meg lehetne szüntetni amit ki lehetne váltani az IKVA áruház alatti nagyrészt kihasználatlan parkolóval illetve a volt mentőállomás helyén is lehetne parkolókat kialakítani a járműveknek. Ide eljutni akár a Máriaszobortól akár a Pannónia elől nem több mint 3 - 4 perc séta! A Tesco -Alphapark kereszteződés is balesetveszéyles. Ha pl jövök a Tesoból és balra szeretnék kanyarodni akkor nagyon figyelni kell mert az Aphapark felől is jöhet jármű arról nem is beszélve, hogysokszor csak 3 kocsi tud áthajtani mert rövid ideig zöld a lámpa.”
 • 3. coolzsu 2010. január 21. 19:34
  „gyalogosként pl rettenetes most a helyzet az új nyomógombos közlekedési lámpáknál... borzasztó, hogy 12 percet is kell várni a gombnyomás után egy átkelésre - sokkal gyorsabban, zökkenőmentesebben váltottak a lámpák azelőtt”
 • 2. Kuvasz 2010. január 21. 19:03
  „Ezen az oldalon először Sopron gondjairól tanácskozzunk. Győrnek is van sajátoldala, igazad van, ott is kellene ezzel foglalkozni.”
 • 1. Mankapunka 2010. január 20. 23:14
  „Ilyen Győrben is lehetne.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdőmérnöki kar: nyílt nap

Sopron - A Nyugat-magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Kara január 22-én, pénteken 10 órai kezdettel… Tovább olvasom