Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Közgyűlés Sopronban: vakációra mennek a képviselők

Módosították a város költségvetését, jutalmat kapnak a férfi kosarasok, kórházi dogozók. Kövesse online a soproni közgyűlést.


11. 53.

A munka véget ért. Több rendes közgyűlés a választásokig nem lesz.


11. 52.

Egységes keretbe foglalták a polgármesteri hivatal alapító okiratát.

11. 51.

Ugyanezt tették a Sopron Város Fúvószenekara Alapítvány támogatói szerződével kapcsolatban is.

11. 50.

Módosították a Soproni Borvidék Hegyközségi Tanáccsal kötött kölcsönszerződést.

Ennek lényege, hogy korábban a Nemeskúti út felújításához kaptak 48 millió forint kölcsönt. Ebből 38 milliót már letörlesztettek. A fennmaradó részt a következő év tavaszáig kell kiegyenlíteni.

11. 48.

Fertő tavi vízitelep fejlesztéséhez kérvényezik, hogy ingyenesen városi tulajdonba kerülhessen egy ingatlan.

11. 47.

Elkezdődött a rendkívüli ülés.

11. 29.

A rendes közgyűlésnek vége, az egyebek következik, majd négy napirendi ponttal a rendkívüli ülés.

Gőbl Gábor, egy meg nem nevezett forrásra alapozva azt mondja, hogy úgy tudja, az Heineken külföldre tervezi elvinni a sörgyárat. Szerinte, ez tragikus lenne.

Fodor Tamás azt mondja, az a megfelelő eljárás, ha ilyen esetben a sörgyárat keresi meg, és ott kér pontos tájékoztatást. S feleslegesen nem kell rémhírt terjeszteni.
 
11. 28.

A város ötben százalékot nem érő önkormányzati tulajdonú társaságok legfőbb szerveinek üléseiről készült beszámoló itt olvasható el >>

11.11.

Mint megírtuk, Hartmann István a TISZK korábbi igazgató lemondott posztjáról, annak érdekében, hogy személye ne hátráltassa az oktatás fejlesztését.

Az új vezető átmenetileg Králik Tibor, a Handler-iskola igazgatója lesz.

Egyúttal a szervezet kéri a közgyűlést, hogy a 2,5 millió forintos kölcsön visszafizetési határidejét tolják ki idén év végére. S emellett 5 millió forint hitelt is kérnek a várostól.

Mindezt elfogadták.

A további részletek itt olvashatók el >>

11. 06.

Jutalmat kapnak a kórház dolgozói is. Összesen hárommillió forintot.

10. 56.

A férfi kosárlabda hárommillió forint támogatást kap az önkormányzattól, ugyanis harmadikak lettek a bajnokságban. 

Gőbl Gábor (Jobbik) hozzászól. Elmondja korábban döntöttünk arról, hogy a női kosárlabdacsapat is kapott 3 millió forint jutalmat.

Akkor a képviselő kifejtette: az ő eredményük kudarc, amelyet nem szokás jutalmazni. A férfi csapat viszont jelentős eredményt ért el. Emiatt nem hárommillió kellene adni számunkra, hanem ötmillió forintot. Ez egyben módosító indítvány is.

Abdai Géza sportért is felelős alpolgármester kifejti, nem szerencsés egyes csapatokkal példálózni. A mondanivalójának lényege, hogy a csapatok egyszer jól teljesítenek, máskor pedig nem. (A klub a kupában elért eredményének elismeréséül korábban már kapott 3 millió forintot).

Bebesi József (LMP): a férfi csapatról csak a legekben lehet beszélni. Ám egyetért az alpolgármester véleményével, miközben Gőbl Gábor álláspontjával is.

Magas László (Fidesz-KDNP): ő is örül, hogy ilyen jó sikereket ért el a férfi csapat. Azt ugyanakkor visszautasítja, hogy különbséget tegyenek a férfi és a női csapat között.

Gőbl Gábor reagál: a férfiak meccseire ötször annyian mennek ki szurkolni, mint a nőkére.

Biczi László, sem maradhat szótlan. Elismerését fejezte ki, hogy ilyen sikereket ért el a férfi csapat.

10. 54.

A város alapítványokat is támogat. Azt, hogy kiket, és mekkora összegben, az itt olvasható el >> 

(Egy kiigazítás: az anyagban tévesen szerepel egy számadat, a támogatás összege nem 100 millió, hanem 100 ezer forint).

10. 52.

A városi könyvtár további pályázatokon vesz részt, annak érdekében, hogy még inkább betölthesse közösségépítő funkcióját. Ennél konkrétabbat nem tartalmaz az előterjesztés.

10. 50.

Az óvodák alapító okiratait is megváltoztatták.

10. 49.

Elfogadták az új közgyűlés következő félévi munkatervét. E szerint rendes testületi ülés novemberben, és decemberben lesz.

10. 47.

Módosították a nemzetiségi önkormányzatokkal kötött együttműködési megállapodásokat.

10. 45.

A Brand-major területén az egyik névtelen utca új neve: Hasfalvi utca.

Versenyben volt még: Gida patak utca, valamint a Csilpcsalpfüzike utca.

10. 43.

A város idei közbeszerzési tervét is módosították.

10. 42.

Az önkormányzat is csatlakozik a  helyben központosított közbeszerzéséhez. A részletek itt >>


10. 39.

Elidegenítik a Várkerület 98. szám alatti pincehelyiséget.

Eredetileg zárt ülésen tárgyalták volna ezt az előterjesztést, így az írásos anyag még nem áll a sajtó rendelkezésére.

10. 37.

Módosították az önkormányzat vagyonáról, a vagyon feletti tulajdonosi jogok gyakorlásának és a vagyon kezelésének szabályozásáról szóló rendeletet.

10. 29.

Módosították a város idei környezetvédelmi programját

10. 26.


Bővülhet Sopronban a közvilágításba bevont közterületek nagysága. Pontosabban négy zebrát világítanak meg jobban a jövőben.

10. 25.

Egységes keretbe foglalták a Sopron Holdinggal megkötött üzemeltetési szerződést.

10. 22.

Az első napirendi pontban módosították a város költségvetését. Ennek egyik fő eleme, hogy ismét feltöltötték a tartalékalapot. A részletes összegek itt érhetők el >>

Biczi László (MSZP) kérdez: mit kell éretni a keretfeltöltés 40 millió forint alatt? Ennyivel nőtt a tartalék, és így lesz ebben 44 millió? Jól értem?

A kérdés megoldva, mert bólintott a polgármester.

Azaz jól látta a helyzetet az ellenzéki képviselő.

10. 21.

16 képviselő van jelen. Németh Imre (MSZP) és Sass László (Fidesz-KDNP) hiányzik.

10. 18.

Így is van. Kezdetét vette a választások előtti, utolsó rendes közgyűlés.

Ám ez előtt egy közérdekű bejelentés: a környék polgármestereit meghívják az augusztus végi, Fertődön tartandó főzőversenyen.

Mint azt Fodor Tamás elmondta, nem biztos, hogy neki kellene erre elmennie, mert akkor nem érnének el jó eredményt. Így a szünetben kijelölik majd, hogy ki képviseli a várost.

Oldott és barátságos a hangulat.

Csütörtökön délelőtt a városvezetés bejárást tartott az kórházban épülő új diagnosztikai tömbben. Ezen portálunk is részt vett. Az újdonságokról hamarosan, külön cikkben számolunk be.

10. 16.

Ékrkeznek a képviseők, a polgármester is a teremben. Hamarosan kezdünk.

Előzmények:

Az őszi, önkormányzati választások előtt minden bizonnyal már az utolsók egyike lesz a csütörtöki közgyűlés Sopronban. A képviselő testület délelőtt tíz órától előzetesen 23 előterjesztést tárgyal meg.

Kezdésként módosítják a város idei költségvetését. Az elmúlt időszakban többször is módosították a Sopron Holding Zrt.-vel megkötött üzemeltetési szerződést. Most ezen megállapodást foglalják egységes keretbe.

Arról is határoznak majd, hogy a közvilágítás hálózat egyes szakaszait ingyenesen átadják az E.ON-nak. Ezt követően módosítják az erre az évre tervezett környezetvédelmi feladattervet.

A Várkerület 98. szám alatti pincehelyiség elidegenítéséről is szavaznak - zárt ülésen. Egy eddig névtelen utca kaphat elnevezést.

Módosítják a nemzetiségi önkormányzatokkal kötött együttműködési megállapodásokat.

Még a választások előtt meghatározzák a közgyűlés következő félévi munkarendjét. E szerint novemberben és decemberben lesz majd rendes testületi ülés.

Az óvodák alapító alapító okiratait is módosítják, ezt követően döntenek az alapítványok támogatásáról.

Azzal, hogy a férfi kosárlabdacsapat harmadik helyezést ért el a bajnokságban azt is jelenti, hogy érdemessé váltak a hárommillió forint önkormányzati jutalomra. Miként a Soproni Gyógyközpont dolgozói a Semmelweis nap alkalmából kaphatnak támogatást a várostól.

Úgy tűnik, az izgalmak a végére maradnak. Az előterjesztés címe: "SOPRONTISZK Szakképzés-szervezési Nonprofit Kiemelkedően Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társasággal kapcsolatos tulajdonosi döntésről".

Az anyagból kiderült, hogy Hartmann István korábbi igazgató lemondott posztjáról, annak érdekében, hogy személye ne hátráltassa az oktatás fejlesztését. Az új vezető átmenetileg Králik Tibor, a Handler-iskola igazgatója lesz.

Egyúttal a szervezet kéri, hogy a 2,5 millió forintos kölcsön visszafizetési határidejét tolják ki idén év végére. S emellett 5 millió forint hitelt is kérnek a várostól.

A közgyűlés utolsó napirendi pontja egy tájékoztató az 50 százalékot el nem érő önkormányzati tulajdonú társaságok legfőbb szerveinek üléseiről.

A rendes ülés után négy napirendi ponttal rendkívüli közgyűlés következik.

Egy Fertő tavi ingatlan ingyenesen a városhoz kerülhet. Ez a vízitelep fejlesztéshez szükséges.

Ezt követően módosítják a Soproni Borvidék Hegyközségi Tanáccsal kötött kölcsönszerződést. Hasonlóképp ezt teszik a Sopron Város Fúvószenekara Alapítvány támogatói szerződésével is.

Végezetül egységes szerkezetbe foglalják a polgármesteri hivatal alapító okiratát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helyreállítják a főúri Lés-erdőt, sétányokat Fertődön

Megkezdődik az Esterházy-kastélypark legnagyobb kiterjedésű részének, a Lés-erdőnek a helyreállítása… Tovább olvasom