Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Közgyűlés Sopronban: Kockakőlopásról és drogról

Sopron - Éves beszámolókról döntöttek a soproni közgyűlésen. Vitáztak ellopott kockakövekről és droghelyzetről. Havas András lemondott alpolgármesteri tisztségéről.


19.00: Az InnoLignum megrendezéséről az előterjesztést egyhangúlag fogadta el a közgyűlés. Ezután a sürgősségi előterjesztések közül az InterSpar Gyógyszertár nyitvatartásáról a szavazás: 18 igen.

Rendkívüli közgyűlésként folytatódik tovább az ülés, egy napirenddel.  Havas András beszél arról a helyzetről, ami miatt lemond alpolgármesteri tisztségéről. Betegségét és túlterheltséget említ. Mint megjegyezte: orvosi tanácsra nem vállalja tovább az alpolgármesterséget. De reméli, hogy jövőben is lesz módja a város működést segíteni. Ezután, mint előterjesztő, Fodor Tamás vette át a szót, aki a döntést elfogadta. A polgármester egyúttal megköszönte Havas András munkáját és kérte a közgyűlést, hogy mindenki támogassa későbbi közgyűlési szerepvállalását.

17.34: Barkovits Ilona, a Szociális Szolgáltató intézmény igazgatójának nyugdijazásáról döntenek. A képviselők megköszönik a több évtizedes munkáját, az igazgató asszony pedig az önkormányzat támogatását.

17.02: Patikanyitásról szól a vita, előkerült az eltemetett Egészségház-ötlet is. Elfogadták az Erzsébet Oktató Kórház ágyszám átcsoportosítási és szakmaterület indítási kérelmét, ahogyan a háziorvosi rendelők adásvételi szerződésének módosításáról szóló előterjesztést is. 

16.28: A lakáscélú helyi támogatásokról szóló rendelet módosításáról döntöttek, elfogadták a javaslatot. Most a 2008. évi közbeszerzési terv módosításáról szóló napirend következik. A közbeszerzés helyben központosításáról szóló rendelet napirendénél Biczi László kér szót. Azt kérdezi, hogy a képviselők jelen lehetnek-e a közbeszerzési pályázatok bontásánál. Választ később, irásban igérnek a képviselőnek. 15 igennel és 5 tartózkodással fogadták el.

15.32: Az ökormányzat 2008. évi zárszámadási rendelettervezetéről szóló napirend következik. Havas András alpolgármester ismerteti a beszámolót. - Az IGSZ területén van még mit fejlődni - mondja Biczi László hozzászólásában. 16 igen, 4 nem, 1 tartózkodás mellett elfogadták a határozati javaslatot.

15.18: Folytatódik a közgylés. Elfogadták a Szociális Foglalkoztató, a Pro Kultúra Kht. és a Sopron Holding 2008-as éves beszámolóját. Az STKH Kft. éves beszámolójával kapcsolatban Kóczán Zoltán kérdezi: hogy áll a hulladékprojekt , illetve Sopron kap-e engedélyt a Harkai úti telep engedélyének lejárta utáni további működtetésére. Havas András válaszol: Elkészült a rekultivációs pályázat, a végleges formájában heteken belül benyújtják. A kérdés második felére válaszolva hozzáteszi, szakértőkkel vizsgáltatták, hogy van-e lehetőség a további működtetésre. Erre a lerakó bizonyos változtatásai után lehetőség lesz. Amennyiben mégsem, úgy egy másik lehetőségként a hulladékot egy más lerakóba
kell elszállitani. Elfogadták a javaslatot.

13.41: Fodor Tamás polgrmester mond zárszót. Úgy fogalmaz: igyekeznek a rendőrség kieső üzemanyagkeretéhez megfelelő támogatást keresni. Szaznak a képviselők: 14 igen, 9 tartózkodás mellett elfogadták.

Most ebédszünet, folytatás 15 órakor.

12.51: Hanyag módon kezelték a kockaköveket, most pedig a rendőrséget okolják, hogy nincsenek meg - mondja Hruby József (MSZP). Nagy Tamás (MDF) arra szólit fel, hogy a parlamenti pártok képviselői próbáljáuk meg elérni, hogy leszállitsák a büntethetőségi korhatárt. Ez a gyerekek érdekében történne, hogy szüleik vagy mások ne használhassák őket fel bűncselekmények elkövetésére.

12.33: Rádonyi László (Fidesz) hozzászólásában többek között arról beszél, hogy a szórakozóhelyek miatt körzetében fokozott drogfelderitésre lenne szükség.

12.01: Miért nem szerepel a 2009-es költségvetésben sehol a rendőrség támogatása? - kérdezi Biczi László (MSZP). Varga Szabolcs (Fidesz) pedig azt szeretné megtudni, igaz-e, hogy a Széchenyi és Berzsenyi-iskolák között a Széchenyi téren drogkereskedelem zajlik. Farkas Gábor azt válaszolja, hogy igaz, valóban lepleztek le azon a területen drogárust. Azt is hozzáteszi, a szerdán holtan talált 19 éves fiú zsebében is találtak kábitószert.

Fotók: Magasi Dávid


11.16: Kerekes Attila városi főmérnök beszél. Kóczán Zoltán (SZDSZ) kérdésére elmondja, körülbelül 30 ezer követ bontottak ki, és ebből húszezer félbevágtott követ le is rakta, amikor jelezte a kivitelező: a többi eltűnt. Dr. ifj. Arszin Miklós (Fidesz) azt kérdezi, milyen szakért az, aki egyszer azt mondja, eltűntek kövek, másszor azt, hogy nem. Azt is megkérdezi, mit tudnak tenni az erdőben quadozók ellen. Varga Gyula: (MSZP) a kövek esetében miért a városháza állit ki szakértőt, miért nem a rendőrség? Farkas Gábor azt mondja, aki behajt egy természetvédelmi területre, az szabálysértést követ el, a probléma a tettenéréssel van. Emiatt az erdőgazdasággal és a nemzeti parkkal közösen alkalmanként "razziákat" tartanak. A megyei kapitányság képviseletében dr. Bánhalmi Zsolt rendőr ezredes beszél, értékeli a soproni kapitányság munkáját.

10.24: Farkas Gábor rendőrkapitányt kérdezhetik a képviselők a város közbiztonsági helyzetéről szóló beszámoló alapján. A képviselők a Balfi utcai kockakövekről, a soproni rendőrállomány elvezényléséről tesznek fel kérdéseket. - Visszaesett a városban a rendőri jelenlét, alig látni járőröket - mondja Pongrácz Attila (Fidesz). Képviselői kérdésekre Fodor Tamás polgármester azt mondja, 12 térfigyelő kamera kerül fel a város különböző pontjaira.

Farkas Gábor beszél. Az elvezénylésekről elmondja, el kell fogadni ennek tényét. 2008 januárjában 169 fő volt a kapitányság létszáma, ami kevés. 200-250 fő lenne szükséges. A határőrség beolvadásával 300 fölé emelkedett a létszám, ám az öröm nem tartott soká, ebből sokakat elvezényelték. A probléma igy továbbra is fennáll.

- A rendőrség intenziv felderitési munkáját mutatja, hogy magas a felderitési aránya a kábitószerrel való visszaélésnek - mondja a kapitány. Beszél az osztrákokkal való együttműködésről is, utalva az elmúlt napokban felderitett kocsilopás felderitésére és egy korábbi hasonló esetre is. A Balfi utcai kockakövekről elmondja, a megélhetési bűneseteknek közel hatvan, a nagyobb kaliberű eseteknek szintén közel ennyi százalékát felderitik. Sajnos a kövek eltulajdonitása nem tartozik a felderitett esetek közé. A feljelentést 2008 február 19-én kapták, de a kövek eltűnésének ideje előző év augusztusára tehető. A nyomozás eredménytelensége talán a késlekedésnek tudható be. A köveket ráadásul  Harkai úti telepen senki nem őrizte, kőleltár sem készült róla. Az sem egyértelmű, hány köbméter kő tűnt el. Összesen 20-30 köbméter kő előkerült, egy része egy homokbányából került elő, egy másik részét a Harkai úti szeméttelepről "bányászták" elő. Tanúvallomások szerint a Balfi utcai közművesités utáni visszatemetéskor kerültek kövek a föld alá is.

Előzetes:

Közoktatási intézmények minőségirányítási programja módosításáról, gyógyszertárak nyitvatartási rendjéről, valamint Sopron és vonzáskörzete közrend- és közbiztonsági helyzetéről esik szó a csütörtöki képviselő-testületi ülésen Sopronban. Ezen kívül a Pro Kultúra, a Sopron Holding és a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. éves beszámolójáról is tárgyalnak majd.

Módosítják az önkormányzat lakáscélú helyi támogatásokról szóló rendeletét, a 2008. évi közbeszerzési tervet és döntenek az Erzsébet-kórház ágyszám átcsoportosítási és szakmaterület indítási kérelméről. A napirenden szerepel a háziorvosi rendelők adásvételi szerződésének módosítása, a helyi közút és közműépítésekről szóló rendelet módosítása, illetve szó lesz az InnoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár megrendezéséről.

Olvasóink írták

60 hozzászólás
 • 60. Telepathia 2009. május 07. 14:46
  „A polgármester Finországba nyaral, Abdai tört magyarsággal szólalt meg a macskakővek lopásáról és a drorgról. Havas pedig lemondott, nem birta sem a hivatali sem a munkahelyi gyűrődést. 20 millió benzinjegyet
  nem talált meg a Viz és Csatornamű Zrt-nél. A Gépkocsi előadónak felmondtak.............”
 • 59. adlerzsigabá 2009. május 07. 14:31
  „joco 58-ra
  "jo..": Gratulálok irodalmi munkássága statisztikai feldogozásához! De a viccet félre! Amiket 29-ben és 55-ben írtam, önmagukban is megállják a helyüket, azaz nem kellett feltétlenül elolvasni (vagy esetleg visszaemlékezni) az Ön által írtakat. Elfogultsága végzetes: valóban nem tudja, hogy a balliberális újságok (újságírók) hada van jelen ebben az országban? Nincsen ezzel semmi bajom, mindenki azt olvasson, amit akar. De a statisztika (amit Ön jól művel) a tényeket összesítő tudományág. Nézzen csak meg egy-egy média-elemzést a neten vagy olvasson Ön is mindenféle irányultságú újságokat! S ha már 50 Ft-okról ír, eszembe jut a "királyi televízió". Iszonyat, hogy mennyi-mennyi ember 50-50 Ft-ját költik kormánypropagandára a Híradóban, az Estében. Megdöbbentő, hogy sosem esett szó bennük Nomentana ügyről, Apró villáról, kádkőről, Off-shore Bajnai cégekről, stb. Na, ezt meg én nehezményezem. A Népszabi meg felőlem azt ír, amit akar, attól közöl akitől akar. Arról, meg, hogy "jobboldaliak" írnak bele, nevethetnékem van. Csak nem a Bodor Pál-félékre gondol?! Kac-kac.
  Egyébként Önöknek tényleg Orbán-fóbiájuk van. Vagy nincsen, de jól hangzik a kézcsókoltatás, a csuházás, a kőbányázás, jobban mint az öszödi BÖSZMÉZÉS. Emlékszik: "Hazudtunk reggel, éjjel meg este" (Gyurcsány Ferenc, Magyarország akkori miniszterelnöke.) Ebből a hazugságbeszédből csinált a ballib sajtó (melybe Ön szerint jobbosok is írnak) igazságbeszédet. Tudja: már akinek!
  Mondja, miért nem lelhető fel az Önök bejegyzéseiben még egy leheletnyi önkritika sem? Pedig a foxi-maxin tanították, hogy az előremutat! Hát itt van a végzetes megosztó tevékenység, amiről sokan azt gondolják, hogy a NAGYpolitika gerjeszti. Hát nem! Itt van ez szépen köztünk....”
 • 58. joco 2009. május 07. 11:51
  „"...zsigabá" :továbbra is az kérésem , hogy olvasson "vissza", tudja az én reagálásom- felsorolásom csak egy viszont REAGÁLÁS volt.
  a többi része a válaszának "valos": vagyis ha nem lenne "két" féle media akkor nagyon sokféle "ügy" nem derülne ki. A "ballib" sajto "fölénye" ez már a multé- tudja itt pld. Sopronban családonként 50 ft-t fizetünk, hogy a fidesz egyik "reklám"szócsöve hetente megjelenjen.(miért?)
  és a jobbos media:. tudja ott már azok kik jobboldaliak létére eltérnek az "orbáni" vonaltol már nem jelenhetnek meg. ( már lassan több jobboldali irhat és nyilatkozhat a balos media "zászloshajojában-a Népszabadságban- mint balos.)
  Segitek:
  10,12,13,15,19,27,41,43,51,54, és 56 ezt irtam én. Ön a 29-el "niditott és az 55-jében kezdett nekem reagálni. Tudja pont 10 reagálásom ra reagált ugy, hogy csak az "utolsot" olvasta”
 • 57. adlerzsigabá 2009. május 07. 09:26
  „joco 56.
  Nem olvastam a korábbi bejegyzéseket, s mint jeleztem is: csak futtában írtam. Ez a tény viszont miért változtatná meg a dolgok lényegét vagy valóságtartalmát? Igazából csak arra a tényre akartam rávilágítani, hogy ne mérjünk kettős mércével! Ha egyik oldal vezetőinek "ügyeit, dolgait" felemlegetjük, akkor mondjuk már el a másikét is, s ha lehet, ne ferdítsünk, ne torzítsunk! A ballib sajtóban sosem jelentek meg Gyurcsány, Veres vagy éppen Bajnai ügyeivel, vállalkozásaival kapcsolatos dolgok. Ha nem lenne HírtTV, Magyar Nemzet, akkor sosem kerülnének napvilágra az előbb említettek. Azt azért ne hallgassuk el, hogy óriási ballib sajtófölény van Magyarországon - tehát volna rá mód, hogy ők is hírt adjanak ezekről. Nem kellene kiszínezni, de legalább azt a jogunkat gyakorolhatnánk, hogy megismerjük a valóság egy-egy szeletét?
  Mi a véleménye? Üdvözlöm.”
 • 56. joco 2009. május 07. 06:08
  „"adlerzsigabá"(55): amit irtam ill.amire válaszolt annak voltak elözményei is. Érdekes, hogy Ön csak a mostani(54)-re) reagáélt csak.”
 • 55. adlerzsigabá 2009. május 06. 10:33
  „joco 54.

  Csak úgy futtában, ami hirtelen eszembe jut:

  - Ezüsthajó: Gréczi Zsolt, a jól tartott tanácsadó-kommunikátor, Farkasházy Hócipője, ahova 2 oldalt 3 milláért rendelt meg a Gyurcsány csapat, az összes kereskedelmi adó gusztustalan szerződéshosszabbítása, az előre levajazott pályázatok, stb, stb. Kézből etetett közmédiumok, sumák elnökválasztási színjátékok, szoclib kuratóriumok, stb.
  - MOTIM, kádkő, Nomentana Kft, Apró villa, melyet a zsidó tulajdonostól államosított a jogelőd MSZP-s após, most meg az ellenzéket antiszemitázzák,
  - kőbányák = kőbánya! Szeretik Önök ezt a többes számot. Amúgy meg az idősebb Orbáné, aki a szoci kormány
  alatt is szállított.... Ja, és nem lehet neki semmije?
  - "ne mi nyerjünk a legtöbbet" : miért, ők nem nyerhettek? A hatalomban levőknek ugye sosincs ráhatása a pályázati elbírálásokra? Az lett volna az elegáns, hogy MI NE NYERJÜNK? Vagy mit szóltak volna akkor, ha azt kéri, hogy ők nyerjék e legtöbbet? Van sapkája, nincs sapkája - mindegy?
  Miért mérnek két mércével baloldalit és jobboldalit?
  A kézcsókról meg nem mond igazat. Vagy tájékozatlan vagy hazudik. Nézze meg itt: http://www.gondola.hu/cikkek/47713 Figyelje meg az arcokat is: még Kuncze is emberarcúbb, mint az őszödi böszmeség. "Hazudtunk éjjel-nappal...)
  Üdvözlöm.”
 • 54. joco 2009. május 06. 05:50
  „"tondaki"
  továbbra is kérdés:
  tán nem igaz amit a SZÉLKAKAS "vezénylőtábornokárol "irtam?Tudja az ki csuházott és most ő csokol legelőször kezet a paoknak az milyen ember. ja és a "kézcsok" is megérne egy "misét", tudja a moderkori politikusaink közül csak egyedül a "vezénylötábornokának" csokoltak kezet.
  és tényleg tapasztalhato, hogy Ön és elv-társai csak egy "vita modszert" ismernek ,melyre a választ már a 41-ben megadtam. és "válasz" a gazdasági témában leirtakra:
  ja és most kezdjük azzal is:
  "ne mi nyerjük a legtöbbet"
  Kara Ibraim és társai
  Ezüsthajó
  Kőbányák
  Tisztiház
  ezekre ugye nincs válasz. Tudja lehet "maszoposzni", lehet "leszarom a nevét" lehet "szarjanko"-zni stb-vel válaszolni , de ez tudja nem válasz.leginkább az Ön és elv-társai "vitakézségét" ill. saját magukat minösiti.”
 • 53. tondaki 2009. május 05. 19:10
  „Joco, de jó, hogy benéztem, látom megint fontosnak tartotta az írásomat és kiemelten kezeli azt. Megtisztelőnek érzem ezt a soraimmal való törödést egy igazi ballib tollából. Ezért udvariatlanság lett volna részemről, ha legalább néhány sor erejéig nem jelentkezem. Továbbra is fenntartom, hogy Ön Orbán-fóbiában szenved, észre kellene venni, hogy 2002 óta maszop- szadesz kormány uralja kis hazánkat, és az 5. éve kierőszakolt eu csatlakozást már ez a garnitúra vezényelte le, tehát az eu-s pénzeket is gyurcsányék lopták el. Nézze meg a mostani pénzünyminiszter (leszarom a nevét, nem érdemes erre a kis időre megtanulni) off-shore cégnél volt tanácsadó és ő pofázik legjobban az off- shore cégek megadóztatásáról. Ezt úgy hívják , tisztelt uram, hogy fehérgalléros bűnözés. De ilyen az összes többi szarjankó, a gyurcsány, a veres a göncz, mindegyik, ha eljön az igazság óraája ezek bíróság előtt állnak. További szép napot.”
 • 52. mitirjak 2009. május 05. 10:51
  „Igaz le-lemondott Havas!? DE ezt nem lehet lemondásnak nevezni,mert továbbra is ˝segíti az Önkormányzat˝
  munkáját!Minek ha már lemondott?Azért,hogy a fizetését ezután is zsebrevághassa!
  Munkanélkülire kell küldeni!
  EÜDOLGOZÓ:Igaz amit írtál!Elfogadom. A Pulzus tv-t ezért nem nézem! Meg a Soproni tv-t sem!Itt meg egy héten keresztül ismétlések
  vannak,csütörtökön váltanak˝újra˝?Ezért az adásért sok felesleges pénz folyik ki a város kasszájából!”
 • 51. joco 2009. május 05. 05:45
  „tondaki 2009.05.03. 19:32:
  ezt irta:(többek közt megint másról regélt) de a lényeg:
  "Gyógyuljon ki az Orbán- fóbiából"
  kérdés: tán nem igaz amit a SZÉLKAKAS "vezénylőtábornokárol "irtam?Tudja az ki csuházott és most ő csokol legelőször kezet a paoknak az milyen ember. ja és a "kézcsok" is megérne egy "misét", tudja a moderkori politikusaink közül csak egyedül a "vezénylötábornokának" csokoltak kezet.
  és tényleg tapasztalhato, hogy Ön és elv-társai csak egy "vita modszert" ismernek ,melyre a választ már a 41-ben megadtam.

  "Kertész" (50-es) miért tán azt gondoltad, hogy az "arcusi-páros" a NÉP-től nem érdemel ennyit.”
 • 50. kertész 2009. május 04. 20:37
  „Egy kis érdekesség:a mai napon új aszfaltszőnyeget kapott a Koronázó domb körüli út.Na miért,mert ott lakik a Simon-Molnár páros és nehogy már rossz úton járjanak be a munkahelyükre.Ezért nem jut a többi útra pénz,mert a saját portál elött kel rendet csinálni.A többi városvezető azért éli az életét, amig lehet.”
 • 49. adlerzsigabá 2009. május 04. 09:22
  „Int! (Önt is csak a fél neve illeti meg)
  A pógármester mondjon le! A képviselő-testület mondjon le!
  Intelt polgármesternek! "Éljen Töhötöm, vesszen Nyúl!" Tudja, hogy mit jelent ez? (Na, jól van, a Google segít!)
  Előre is köszönjük! Személyében valószínűleg az ötvenes-hatvanas-hetvenes évek mozgalmi iskoláiban jól kiképzett, szeretett vezetőinkhez hasonló, bölcs vezérrel, egy nagy-nagy személyiséggel találkozhatnánk.
  (Csak jelzem: má´ megint mellédumált... :-)))”
 • 48. obama 2009. május 04. 08:54
  „hat igen de ez meg nem eleg mi lenne ha a polgarmester ur is lemondana? meg koszonnem.”
 • 47. Intel 2009. május 03. 22:40
  „adler :)))
  Nagyon össze tört ember lehetsz, aki nagyon elvan keseredve...

  Csak sajnállak, a többi már bántó lenne ha írnám...

  Szép estét!”
 • 46. tondaki 2009. május 03. 19:32
  „Jocó! Köszönet, hogy ennyire komolyan veszi az írásaimat, és hogy regény hosszúságú jegyzeteket fűz a megjegyzésaimhez. Önök ballibek tényleg nem tűrnek más véleményt (látta a Gusztos(talan) fatert az interneten, amikor a demszky arról regélt, hogy a szadesz a másság, meg a különböző devianciák irányában nyitott, erre a gusztos meg ki akarta dobatni a tv stábot, meg azt az egy nem beépített érdeklődőt, aki megjent.

  Uram, tudom, hogy itt a tavasz, de kérem, hogy ne heveskedjen. Gyógyuljon ki az Orbán- fóbiából, esetleg végezzen beöntést éhgyomorra. Higgye el az Ön közérzete is meg fog változni. Nem jó a sok dühöngés, nem tsez jót a vérnyomásnak.”
 • 45. adlerzsigabá 2009. május 03. 18:42
  „Int 40. (Önt is csak a fél neve illeti meg)

  Megint a szokásos szoci mellédumálás! Ezt jól megtanulta. Mindig ilyen volt az iskolázatlan, de jóelvtársak szövege. Elvakult, zsigeri-bolsevik duma. A többiek legalább értelmes dógokat írnak - persze ezt Öntől nem várom el.... :-)) És nem figyeli vagy nem érti, hogy miket szoktam írni. Én még sosem mentegettem sem a soproni városvezetést, sem pedig a Fideszt. Csupán megpróbálkoztam felpattintani azt az altatástól becsipásodott szemét, amivel nem olvas újságokat, nem néz tévéket - csak Gálvölgyit, Havast, Farkasházyt, stb, mert az a TUTI. Na látja, ez a megetetés, amit Önnel csinálnak. Minél egyszerűbb a nép, annál könnyebb az embereket az orruknál fogva vezetni. S az benne a zsenialitás, hogy a magukfajta bábuk észre sem veszik. Sőt!”
 • 44. Feri1 2009. május 03. 16:05
  „Úgy látom joco elővette a szocialisták fő kártyáját:" Orbán Viktor felelős mindenért"!
  Hogy mennyire önállóak a gondolatai? Csak bemásoltam a Google-ba, és csodák csodájára a volt miniszterelnök blogbejegyzése és híveinek a kommentjei jött fel elsőre.
  http://kapcsolat.hu/blog/tom_lantosrol/7.oldal”
 • 43. joco 2009. május 03. 12:46
  „"tondaki" folyt,
  Orbán Viktor a kórház-privatizáció ellen kampányolt. Fennhangon hirdette - hirdeti ma is -, hogy a magántőke bevonásával összeomolhat
  az egészségügyi és társadalombiztosítási rendszer. Pedig már Orbán Viktor is tervezte a magántőke bevonását az egészségügybe 1998 és 2002 között. Olyannyira, hogy az akkori egészségügyi miniszter be is terjesztette a kórház-törvényt az Országgyűlés elé.


  ,,...A mostani javaslat szabályozott és ellenőrzött körülmények között tenné lehetővé a miniszter úr előterjesztése szerint, hogy kívülről vonjanak be egészségügyi intézményekbe - elsősorban kórházakba - forrásokat, vagyis pénzt, ezzel is javítva a kórház által a betegeknek nyújtott szolgáltatást."

  (Kossuth Rádió, 2001. szeptember 5.)

  2001-ben Orbán Viktor egészségügyi minisztere, Mikola István szerint az ágazat pénzügyi problémáinak megoldásához olyannyira elengedhetetlen volt a magántőke bevonása, hogy
  a kórház-törvényt ő maga terjesztette be az Országgyűlés elé. Három év sem telt bele, és a Fidesz háza táján más szelek fújtak, Orbán Viktor pedig 180 fokos fordulatot vett:

  ,,...én szerintem a kórházakat Magyarországon nem szabad eladni. Azt a bizonytalanságot, ami az egészségügyben uralkodik, nem szabad fönntartani. Az államnak felelősséget kell vállalni
  az egészségügyi ellátás bizonyos minőségéért, nem szabad megengedni, hogy a szegény kórházak és a gazdag kórházak kettős szerkezete létrejöjjön Magyarországon, és akinek van pénze, az kapjon egészségügyi ellátást, akinek nincs, az meg nem kap, vagy éppen csak nagyon rosszat. Ez nem volna helyes, tehát azért a kórházak eladását érdemes megakadályozni."

  (TV2, Jó Estét Magyarország, 2005. október 20.)”
 • 42. joco 2009. május 03. 11:57
  „"tondaki"!!! TÖRTÉNELMI "VISSZATEKINTÉS ":

  "Orbán Viktor a 2004. december 5-i népszavazáson a kettős állampolgárság mellett érvelt. Azt hangoztatta, hogy a Fidesz mindig is támogatni fogja a határon túli magyarok kettős állampolgárságát célzó törekvéseket. Ennek ellentmond, hogy
  az Orbán-kormány külügyminisztere 2001-ben elvetendőnek tartotta a kettős állampolgárság megadását a határon túli magyaroknak, mert az ellentétes az európai normákkal.

  ,,...a népszavazáson résztvevő választópolgárok többsége igent mondott a kettős állampolgárságra. Nem lehet figyelmen kívül hagyni az emberek véleményét, így a parlamentnek már rég meg kellett volna tárgyalnia az erről szóló pozitív javaslatot."

  (Index.hu, 2005. október 20.)

  Orbán Viktor a 2004 decemberi népszavazáskor azt hangoztatta, hogy aki nemet mond a kettős állampolgárságra, az a saját nemzetét tagadja meg. Ennek ellentmond Orbán Viktor kormányának 2001-es hivatalos álláspontja, miszerint:

  ,,...A törvény, csakúgy mint a magyar jog egésze, elismeri a szomszédos államok területi integritását, semmilyen módon nem ismeri viszont el a területi revízió gondolatát és a kettős állampolgárság fogalmát."

  (Részlet az Orbán-kormány 2001-es státustörvény-magyarázatából)

  Hát hajrá ha Neked ilyen "következetes " vezér" kell hát válaszd meg

  Mindezek alapján több értelmezés is lehetséges.

  1. Orbán Viktor megszavaztatott egy olyan kérdést a néppel, amiben ő nem is hitt valójában.

  2. Orbán Viktornak a 2001-es álláspontja igaz, csak most megtagadja azt.

  3. Orbán Viktor mindig is szerette a kettős állampolgárságot, de amikor kormányon volt,
  nem merte megcsinálni.”
 • 41. joco 2009. május 03. 07:52
  „"tondaki":
  Láttom Te csak egy vita"modszert" ismersz, tehát válaszom:
  -"vezénylőtábornok"
  -"sosehazudott"
  -csuházó
  -örökösminiszterelnök
  és tudod ezek -ellentétben általad használt jelzökkel szemben- igazak is
  ja és most kezdjük azzal is:
  "ne mi nyerjük a legtöbbet"
  Kara Ibraim és társai
  Ezüsthajó
  Kőbányák
  Tisztiház
  soha nem kormányzunk a "kisgizdákkal"
  ja és a legszebb: a rendszerváltó egyik liberális párt elveit és eszmeét a hatalom érdekében LECSERÉLTE.
  tUDOD LEHETNE MÉG FOKOZNI.
  Ja és korábbi kérdésedre a válasz: az lakosság”
60 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vendéglátósok a csodában bíznak

Sopron - A válság vesztesei nem a luxushelyek és nem a kifőzdék lesznek, hanem a közepes árfekvésű,… Tovább olvasom