Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Közgyűlés Sopronban: hathavi végkielégítést kap Abdai Géza exalpolgármester

Biczi László (MSZP) ott folytatta, ahol a régi testületben abbahagyta: hozzászólt a témákhoz.

11. 44.

Véget ért a közgyűlés.

11. 40.

Az elmúlt időszakban végzett munkájának jutalmául három havi illetményének megfelelő összegű végkielégítést szavaztak meg Abdai Géza, volt alpolgármester részére. Ehhez jön még az államilag járó három hónap.

11. 39.

A Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsába megválasztották az új tagokat.

11. 35.

Yichang (Kína) városával kötött együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Fodor Tamás polgármester a napokban. A bővebb tájékoztató itt olvasható el >>

Gőbl Gábor (Jobbik) bátorítja a városvezetést, hogy nyisson török, orosz, lengyel, kazah régiók felé is, s innen is legyenek szorosabb kapcsolatok. Az örmény főváros, Jereván esetében is időszerű lenne a testvérvárosi kapcsolat felvétele.

11. 29.

Odaítélték a Széchenyi István Tanulmányi Ösztöndíjakat. A nyertesek: akik tíz hónapon át 44.200 forintot kaphatnak: Fodor Hanna Ágota (ő csak névrokona Fodor Tamás polgármesternek - ezt az érintett tartotta fontosnak megjegyezni), Jánoska, Rita Zsófia, Hillebrand Barbara, Kádár Eszter, Bujtás Gergő Márk.

A polgármester kifejtette, idén immár ötödször díjazhatják a tehetséges hallgatókat. Így, az eredetileg három helyett immáron öt személyt támogathatnak. Ők komoly szellemi teljesítményt nyújtanak.
Megtudtuk az ösztöndíjra kilencen pályáztak.


11. 26.

A város is részt vesz a Területi együttműködést segítő programok kialakítása az önkormányzatoknál a konvergencia régiókban" című pályázaton.

11. 22.

A közgyűlés nem élt a Várkerület 15. (Borház) adás-vételénél az elővásárlási jogával.

Zárt ülésen döntöttek erről, mert ezt rendelték el. A vételár egyébként 120 millió forint.


11. 04.

A településrészi önkormányzatok megválasztása a téma. A korábbi ciklushoz képest a jövőben is megmarad:

Jánostelep-Tómalom-Sopronkőhida (vezetője: Simon István)

Sopron-Balf (vezetője Péli Nikoletta)

Jereván (vezetője: Tóth Éva)

Brennbergbánya-Görbehalom-Újhermes-Óhermes (vezetője: Táp Lászlóné) részönkormányzat.

A vezetőkről titkos szavazáson döntöttek.


10. 55.

Megtörténtek a szavazások, így rátérhetünk a Szervezeti Működési Szabályzat felülvizsgálatára.

Biczi László hozzászól, elmondja, korábban több csatát is megvívtak az SZMSZ módosításakor, a győztes írja a szabályokat, ezt tudomásul kell venni.

Sajnálja, hogy a bevezetett korlátozások megmaradtak, kevesebb lehetősége maradt a képviselőknek a véleményük kifejtésére.

Meglátása szerint, semmi sem indokolta a bizottságok számának növelését. A Népjóléti Bizottság névválasztása pedig nem volt szerencsés.

10. 32.

Kis szünet, titkos szavazás történik most. Az FB tagok mellett, Kelemen Imre kinevezéséről is döntenek.

10. 30.

Az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok felügyelő bizottságainak tagjait választják meg. Amint megkapjuk a névsort, közölni fogjuk.

10. 26.

Elsőként arról döntenek, hogy a jövőben is Kelemen Imre legyen-e a Soproni Városfejlesztési Kft. ügyvezető igazgatója.

Biczi László (MSZP) kérdez: mi az oka, hogy ezúttal csak egy évre szól a megbízás, s nem a szokásos öt évre.

Fodor Tamás válaszol: a ciklus elején vagyunk. Ilyenkor minden át kell vizsgálnuni, megnézni, mit kell átalakítani. De Kelemen Imre munkájával elégedettek.

Biczi László szerint ez a kinevezési mód fokozza a vezető kiszolgálatatottságát és függőségét.

10. 25.

Fodor Tamás (Fidesz-KDNP) polgármester megnyitotta az új képviselő-testület legelső ülését. 15-en vannak jelen.

Korábban:

Rendkívüli közgyűlést tart az új képviselő-testület Sopronban, pénteken délelőtt tíz órától. A napirenden előzetesen tíz előterjesztés szerepel.

Elsőként, a Soproni Városfejlesztési Kft. ügyvezetője megbízatásának meghosszabbításáról döntenek. Mivel az egyedüli jelölt Kelemen Imre, így nagy eséllyel továbbra is ő marad a vezető.

Zárt ülésen tárgyalják majd, hogy kik legyenek az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok felügyelő bizottságainak a tagjai.

Az új közgyűlés megalakulása után felül kell vizsgálni a Szervezeti és Működési Szabályzatot. Az elfogadás előtt álló SZMSZ-ben jelentős változást nem vettünk észre.

Szintén zárt ülésen szavazhatják meg a településrészi önkormányzatok elnökeit.

A műemléki ingatlanok esetében az önkormányzatnak elővásárlási joga van. A Várkerület 15. száma alatti épület esetében dönteni kell, hogy lemondanak-e erről.

Sopron is részt venne a "Területi együttműködést segítő programok kialakítása az önkormányzatoknál a konvergencia régiókban" című pályázatban.

Az igényelhető forrás összege bruttó 25-34 millió forint. A támogatása mértéke 100 százalék. Az utófinanszírozás miatt a jövő évi költségvetés terhére 25 millió forintot különítenek el.

A Széchenyi István Tanulmányi Ösztöndíj odaítéléséről is dönteknek. Az előterjesztésben már szerepelnek azon hallgatók nevei, akik tíz hónapon át 44.200 forintot kaphatnak: Fodor Hanna Ágota, Jánoska, Rita Zsófia, Hillebrand Barbara, Kádár Eszter, Bujtás Gergő Márk.

A képviselőket tájékoztatják majd arról, hogy a Yichang (Kína) városával együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a polgármester.

A Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsába tagokat választanak meg.

S végezetül várhatóan megszavazzák, hogy a nyugdíjba vonult exalpolgármester Abdai Géza végkielégítést kapjon. A törvény szerint három havi illetménynek megfelelő összeg alapból jár, de az új közgyűlés ezt további három hónappal kiegészítheti.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Készek a hulladékudvarok

November végén átadják a Pozsonyi úti és a Harkai úti hulladékudvarokat. Ezt követően ingyenesen… Tovább olvasom