Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Közgyűlés Sopronban: drágul a parkolás és a helyi közlekedés díja

Már biztos, hogy jövőre drágul a felszíni parkolás és a helyi autóbusz díja Sopronban. Infláció körüli mértékű lesz az áremelkedés.

13. 55. Véget ért a közgyűlés.

13. 48. Az utolsó napirendi pont a város jövő évi költségvetésének koncepciója.

13. 43. A helyközi autóbusz közlekedés a téma.

A képviselők arról döntöttek, hogy a jegyárak jövőre 6 százalékkal emelkednek, az önkormányzati támogatás a Kisalföld Volán Zrt. felé mintegy 47 millió forint lesz.

Arra pedig pályázatot írnak ki, hogy 2014. január 1-től, hat évig mely cég végezze a személyszállítást Sopronban.

13. 43. Folytatódik a közgyűlés. A rendes véget ért, a rendkívülin kettő napirendi pont szerepel.

12. 27. Zárt ülés. A városi kitüntetettekről szavaznak.

12. 13. Új tagja lett a jogi és ügyrendi bizottságnak. Kalmár István (MSZP) helyét Németh Imre (MSZP) vette át.

12. 00. Nyílt ülésen tárgyalták az STKH üzletrészének értékesítését. A Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás, amelynek 39 tagja van, vállalták, hogy 2013. január elsejétől egységesen végzik a hulladékgazdálkodást.

Így most, a társulás megvásárolja az STKH-ban meglévő soproni üzletrészt. Ennek értéke az lesz, amennyit ér a cég 2012. december 31-én.

12. 01. Átlagosan öt százalékkal emelkedik jövőre a felszíni parkolás díja. A korábbi cikkünk itt érhető el >>

11. 36. Megalkották a város külterület szabályozási rendjét. (A témára egy későbbi cikkünkben visszatérünk).

11. 30. Döntöttek a víziközmű fejlesztési hozzájárulás felhasználásáról.

11. 20. Meghosszabbították a kéményseprő-ipari közszolgáltatási szerződést.

11. 16. Meghatározták a város jövő évi belső ellenőrzési tervét.

11. 10. Sopron is csatlakozott a Fertő menti kerékpárút felújítására, a hiányzó szakaszok megépítésre létrehozott konzorciumhoz.

11. 09. Zarándok út lesz a neve a Blaguss Hungária Kft. telephelye előtti útnak, amely a 84-es főúttal fut párhozamosan a "préses" körforgalomnál.

10. 57. Meghatározták a környezetvédelmi program jövő évi feladatait.

10. 30. Elfogadták a soproni borászok beszámolóját.

10. 20. Felújítják a bánfalvai hősi temető kerítését. Nagy a vadkár, és ezt nem lehet tovább tartani. A jövő év tavaszán megkezdődő munkákhoz a német állam is ad támogatás. A hadisírok tekintetében ez példás együttműködés lesz - mondta el Fodor Tamás polgármester.

10. 18. Ezen szakkal bővül a soproni Vendéglátó-középiskolában a képzési kínálat. 

10. 17. Egyelőre marad minden a régiben a Brennbergbánya, Bánfalva, Görbehalom településrészen. A képviselők ugyanis nem vették napirendre a részönkormányzati elnök visszahívásáról, és az új megválasztásáról szóló sürgősségi előterjesztést.

A közgyűlési munka megkezdése előtt dr. Kelemen István, muzeológus vehette át a Csatkai-díjat.

Balogh Judit (Fidesz-KDNP) nincs jelen.

Előzmény:

A tervek szerint tizenhat témát tárgyal csütörtöki ülésén a soproni közgyűlés, de addig még sürgősségi előterjesztésekkel bővülhet ez a szám. Egyelőre úgy tűnik, a Soproni Borvidék Hegyközségi Tanács 2011. évi munkájáról szóló tájékoztatóval kezdenek a városatyák, aztán a környezetvédelmi programban megfogalmazott feladatok teljesítéséről készített beszámolót tárgyalják.

Négyszázötven millió forint áll rendelkezésre a Fertő menti kerékpárút megépítéséhez, amit június 30-ig lehet felhasználni. A projekt megvalósítása érdekében az érintett önkormányzatok és társaságok konzorciumi szerződést kötnek – ehhez kell a közgyűlésnek hozzájárulnia.

Több technikai feladat után kerül majd a testület elé a Külterületi Szabályozási Terv, amit az állami főépítész gondos és szakszerű munkának értékelt. Emellett azonban nemtetszését fejezte ki a Brand major beépítésének folytatása ellen és a harkai úti szemétlerakóhoz telepített szélkerekek tervét is aggályosnak tartja tájképvédelmi szempontok miatt.

A parkolás rendjéről szóló helyi szabályozás módosítása lesz az a téma, ami minden Sopronban közlekedő autósra hatással lesz. Merthogy a javaslat szerint átlag öt százalékkal drágul a parkolás díja. Ennél sokkal felemelőbb döntés is születik csütörtökön: a képviselők az idén városi kitüntetésben részesülőkről is határoznak – zárt ülésen, titkos szavazással.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni borászok: kilencven hektáron telepítettek

A soproni borászok tavalyi eredményeiről, munkáikról és az árak alakulásáról is részletes beszámolót… Tovább olvasom