Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Közgyűlés Sopronban - A Deák téren kap bronzszobrot a limanovai hős

Előzetesen nyolc napirendi pont szerepelt a soproni képviselő-testület csütörtök délutáni közgyűlésén. De volt rendkívüli ülés is.


14. 58 - A közgyűlés véget ért. Gőbl Gábor írásban nyújtotta be észrevételeit az egyebek keretében.

14. 55.

Eladnának több belvárosi, önkormányzati tulajdonú ingatlant. Hogy melyek ezek? A válasz erre található >>

14. 49.

Döntöttek az alapítványok támogatásáról. Az összegek itt olvashatók el >>

14. 47.

Delegáció utazik ki a kárpátaljai Csongor településre. A tagok: Fodor Tamás polgármester, Pataki András, a soproni színház igazgatója, valamint Brummer Krisztián, a polgármesteri hivatal részéről.

Gőbl Gábor azt mondta, korábban már vittek ki könyvadományt. Ám további köteteket is felajánlanak, így arra kérte a polgármestert, hogy rajtuk keresztül juttathassák el a könyveket.

14. 45.

A távhőszolgáltatás esetében a város és Sopron Holding Zrt. új szerződést kötött. Így a holding részt vehet a fűtéskorszerűsítési pályázaton, illetve új fogyasztók is becsatlakozhatna a rendszerbe.

Sárvári Szabolcs jegyző bejelenti: Horváthné Seregély Jolán, városüzemeltetései osztály vezetője távozott az önkormányzattól. A feladatit ideiglenesen a jegyző látja el.

14. 37.

A Honvédelmi Minisztérium és a család kérése nyomán Sopronban, a Deák téren állítják Muhr Otmar szobrát. Bővebben itt olvashatnak >>

Gőbl Gábor kérdez: hol lesz a szobor pontos helye?

Németh Gergely főépítész válaszol: a szobrásszal közösen határozzák meg a pontos helyet. Annyi azonban tudható, hogy mindez a Mátyás király utca és az Erzsébet utca közötti szakaszon lenne.

14. 35.

A Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat keretében havonta nyolcezer forint támogatást biztosít a város felsőoktatásban tanuló fiatalok számára. A részletek itt >>

14. 33.

A helyi buszok szolgáltatójának 2007 és 2010 között keletkezett veszteségének kezeléséről megállapodás született, ennek értelmében a város négy részletben, négy éven át összesen 130,3 millió forintot térít meg a Volán-társaságnak.

Erről már korábban megegyeztek a Kisalföld Voltán Zrt.-val, ám idő közben átszervezték a közlekedési céget.

14. 30.

A város nyilatkozott arról, hogy idén is fenntartják a közösségi közlekedést. Így hozzájuthatnak a normatív támogatáshoz.

14. 28.

A Sopron–Fertőd Többcélú Kistérségi Társuláshoz Fertőendréd és Fertőrákos is csatlakozik. Ehhez Sopron a maga részéről hozzájárul.

14. 19.

Az ellenzéket jelen pillanatban Gőbl Gábor (Jobbik) képviseli. Ezért vannak ilyen kevesen a teremben.

Az első napirendi pont a város tűzvédelmi helyzetéről, az intézkedésekről és a feladatokról szóló előterjesztés.

A testület elfogadta a 2014-ről szóló beszámolót.

14. 06 - Elkezdődött a közgyűlés. Tizenkettő képviselő van jelen.

Fodor Tamás polgármester név szerint köszöntötte az országos bajnokságot nyert Soproni Sportiskola Kadett fiú (U16) kosárlabdacsapat tagjait.

Előzmény:

A város tűzvédelmi helyzetéről, az intézkedésekről és a feladatokról is beszámol Molnár Sándor tűzoltó alezredes a képviselő-testületnek a csütörtök délután kettő órakor kezdődő közgyűlésén.

A tervek szerint nyolc téma kerül napirendre, köztük a Sopron–Fertőd Többcélú Kistérségi Társulás szerződésének módosítása Fertőendréd és Fertőrákos csatlakozása miatt.

A normatív támogatás igénylése érdekében az önkormányzat – a testület döntésével – nyilatkozik, hogy egész évben fenntartja a helyi személyszállítási közszolgáltatást.

A helyi buszok szolgáltatójának 2007 és 2010 között keletkezett veszteségének kezeléséről megállapodás születhet, ennek értelmében a város négy részletben, négy éven át összesen 130,3 millió forintot térít meg a Volán-társaságnak.

Újra csatlakozik Sopron a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázatához, amennyiben erre a testület is igennel szavaz.

Szobrot kap Sopronban Muhr Otmar, a limanovai csata hőse – a közgyűlés erről is szavaz csütörtökön. A Honvédelmi Minisztérium még tavaly írt ki pályázatot a limanovai csata 100. évfordulója alkalmából egy bronz mellszoborra, amelynek alkotója a nyertes pályázó, Csák Attila lett.

A tervekben két lehetséges helyszín szerepelt: a zuglói Limanova tér és a történelmi kötődések miatt Sopron. A minisztérium és a huszár ezredes leszármazottai utóbbi mellett döntöttek.

A bronz mellszobor, amelynek teljes magassága 230 centiméter, súlya pedig 700 kilogramm, a Deák teret díszíti majd. Felállításának 1,2 millió forintos költségét az önkormányzat állja.

Hét napirendi ponttal rendkívüli ülés is lesz.

Döntenek arról, hogy kik utazzanak ki a kárpátaljai Csongor településre.

A képviselők tájékoztatást kapnak az önkormányzati alapítványok és közalapítványok 2014. évi működéséről.

Az alapítványi támogatásokról is döntenek.

Módosítják a város integrált területi programja 2014-2020 című előterjesztést.

Végezetül zárt és nyílt ülésen döntenek az önkormányzati ingatlanok sorsáról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétfrontos harc a szemét ellen

A búzatáblákba építési törmeléket öntenek le, a település határába dögöket dobnak ki, a falu lakói… Tovább olvasom