Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 09. 04. péntek - Rozália

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Sopron hírei, soproni hírek > Közgyűlés: Lesz parkolási napijegy Sopronban

Közgyűlés: Lesz parkolási napijegy Sopronban

Bővül a fizető parkolási rendszer Sopronban, miként napijegyet is bevezetnek. A kórházért egyformán mindenki aggódott.

munkatársunktól - 2012.06.27. 15:22
Megosztás: Facebook Twitter E-mail


15. 01. Véget ért a közgyűlés.

14. 51. Alapítványokat is támogat az önkormányzat. A lista és az összegek itt érhetők el >>

14. 35. Megszüntették a Görbehalomtelep 23. szám alatti ingatlan helyi védettségét. Így az ott lakok a mai kor igényeinek megfelelően tudja elvégeztetni az állagmegóvást, átalakításokat.

14. 35. Hamarosan kezdődik a rendkívüli közgyűlés. Kalmár István is megérkezett.

12. 28. A rendes közgyűlésnek vége. Fél háromig ebédszünet, és utána folytatódik a rendkívüli közgyűlés.

12.21. Horváth Zoltánné lesz szeptember elsejétől a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, fizetése bruttó 570 ezer forint. Egyúttal kérvényezni fogják az illetékes minisztériumnál, hogy a poszt betöltéshez szükséges iskolai végzettség alól adjon felmentést. Az igazgatónak ugyanis népművelő-tanári fősikolai diplomája van.

A korábbi vezető, Nyerges Ferenc menedzser igazgatóként fog tovább dolgozni.

11. 19. A képviselők elfogadták a soproni Erzsébet-kórház költségvetési beszámolóját.

Az Erzsébet oktató kórház május elseje óta az államé, az átadás-átvétel miatt kellett részletes költségvetést a közgyűlés elé hozniuk. A tárgyalás során kiderült, az itt dolgozó  szakemberek száma és felkészültsége továbbra is biztonságos működést tesznek lehetővé, tartozása azonban egyre nagyobb, jelenleg kétszázmillió forint körüli. A téma, mint mindig, feszültséget generált a kormányzópártiak és az ellenzék között, holott valójában mindenkiben az aggodalom munkált: maradjon legalább olyan jó a kórház állami kézben is, mint volt a városéban.

(Erre a témára egy későbbi írásunkban visszatérünk majd).

11. 15. Módosították a város idei költségvetését. A főbb számok itt >>

11.10. A Magyar Energia Hivatalnak minden évben le kell adni a távhőszolgáltatók részletes adatait és ármegállapítási javaslatait. A közgyűlés a legfeljebb a szakági inflációval emelt összeget javasolta.

11. 05. A hivatal augusztus 20. előtt öt héten át az igazgatási szünetre elrendelt ügyfélfogadási renddel működik ezután.

10. 50. Az ÁFA emelése miatt a város pályázatainak önrésze is megnőtt. A képviselők megszavazták, így az önkormányzat ki tudja fizetni a megemelt, összesen mint 3,5 millió forintot. A testület ezt követően módosította az Aranyhegyi Ipari Park és környéke szabályozási tervét.

A részletek itt érhetők el >>

10. 35. A Dobner Nándor utcában fizetős lesz a parkolás, mégpedig a kettes zóna árai szerint. A soproni székhellyel rendelkező vállalkozások számára napijegyet vehetnek igénybe. Az első zóna árának megfelelő összegben megváltott jegy érvényes a Petőfi téri mélygarázsra is.

A részletek itt érhetők el >>

10. 15. A Tanulmányi Erdőgazdaság veszi át a Páneurópai Piknik Emlékhely fenntartását, a Sopron Holding Zrt-től. A változtatás egyik oka, hogy a közelben a TAEG 21 hektáros területet gondoz, tart rendben. Így minden egy kézben lesz.

10. 13. A közgyűlés határozatképes. Kalmár István (MSZP) nincs jelen. Ma is lesznek sürgősségi előterjesztések.

A közgyűlési munka megkezdése előtt elbúcsúzott a képviselő társaitól, az önkormányzat alkalmazottaitól Rádonyi László (Fidesz-KDNP). A képviselőnek a mai lesz az utolsó testületi ülése. Miután kinevezték a Soproni Vízmű Zrt. vezérigazgatójának, így a két poszt összeférhetetlenné vált.

Előzmény:

Sürgősségi előterjesztésként kerül napirendre a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetői pályázatának elbírálása. A társaságnál jelenleg kettős ügyvezetés van, és nagy meglepetésekre ezen a téren senki sem számít. A szociálpolitikai támogatásokról is döntenek, a tervek szerint nyolc pályázatot támogatnak, kettőt nem.

A Páneurópai Piknik helyszínén korábban a Sopron Holding Zrt.-nek lettek volna fenntartási kötelezettségei – ha az önkormányzat rendezi ezt az üzemeltetési szerződésben. Most megteszik, de nem a holding, hanem a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. vállalta a 21 hektáros terület karbantartását. Ezért és a parkerdők üzemeltetéséért a város kétmillió forinttal támogatja a Taeget. Módosítják a fizetőparkolás rendjéről szóló helyi rendeletet, de a nyilvánosság számára csak az ülésen derül ki, hogy ez konkrétan mit jelent.

Az önkormányzat által benyújtott pályázatok áfaemelésből adódó többletköltségéhez önrészt kell a városnak biztosítania, módosítják az Aranyhegyi Ipari Park és környékének szabályozási tervét és rendeletben rögzítik a polgármesteri hivatal igazgatási szünetének időtartamát: a javaslat szerint az augusztus 20-át követő vasárnapig tartó öt egybefüggő naptári hét.

Meghatározzák a következő tanév feladatait és keretszámait is és módosítják a költségvetést. A közgyűlés elé kerül az Erzsébet-kórház költségvetési beszámolója is, ami az állami tulajdonba vétel miatt készült.

Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

123 következő >> végére >>> 24 hozzászólás
Moderálásra küldöm 24. vitriol2 2012.07.02. 06:11

(nem) kedves pávatáncos ru(i)g-dalozo!
még nem kaptál telefonokon véleményeket Horvát Zoltánnéról?

23. apc 2012.07.01. 14:05
amit leirtál "Böbikéről" azzal is csak azt bizonyitod, hogy megfelel a fülkés elvárásoknak

Moderálásra küldöm 23. apc 2012.07.01. 14:05

Böbikének volt esze ahhoz, hogy a pár éves luxus céges autót leselejtezze, és olcsón megvegye.... tényleg jó döntés volt megszavazni...

Moderálásra küldöm 22. himbi 2012.07.01. 09:13

19.buszsofőr!
A Teleki Pál utca eleje már régóta fizetős!

Moderálásra küldöm 21. vitriol2 2012.07.01. 07:40

Vannak -már- olyan társadalmi szervezetek kik ellent mernek mondani a pávatáncos csapatának.egy rövid hir :

A Magyar Vívószövetség rendkívüli közgyűlése a szövetség elnökévé szombaton(06.30-án) nem a "kiaf.sz" D Tompikát választotta meg, hanem -56 :21 arányban-Csampa Zsoltot

Moderálásra küldöm 20. vitriol2 2012.07.01. 05:37

Pávatáncos hodolok!
na de tényleg kicsoda Horváth Zoltánné ?

Moderálásra küldöm 19. buszsofőr 2012.06.30. 23:55

Én már 2010-ben megjósoltam, hogy 10 éven belül bevezetik a jerevánon a fizetős parkolást, akkor mindenki azt mondta, hogy az hülyeség. Most megint megjósolom: 8 éven belül...
:(

Moderálásra küldöm 18. Csetneky 2012.06.30. 00:45

gyugyu1 szerint a soproni városvezetés döntései nem is olyan rosszak. Lám, lám. Szerintem viszont van legalább egy rendkívül rossz, sőt káros döntésük, nem írom le mi az, épeszűek úgyis tudják, a többiek meg majd rádöbbennek. Csak attól félek, késő lesz.

Moderálásra küldöm 17. soproni37 2012.06.29. 14:42

hol találom az aranyhegyi módosításokat?

Moderálásra küldöm 16. gyugyu1 2012.06.29. 10:13

a győri városvezetés elmehetne Sopronba ! Na nem a volt-ra hanem megtanulni,hogy lehet egésznapos parkolójegyet megalkotni, és hogy lehet a helyi lakosoknak kedvezni /tulajdonképp ő értük vannak és NEM FORDÍTVA !!! /,hogy lehetne a győri diákoknak is féláru jegyet biztosítani a fúrdőkbe !! MÁR HA LENNE RENDES STAND ÉS NEM AZ"ÉLMÉNYFŰRDŐTŐL VÁRNAK A PÉNZ CSÖRGEDEZÉSÉT A ZSEBÜKBE !!!!!!

Moderálásra küldöm 15. himbi 2012.06.29. 08:41

14.molten13!
Eddig is kb. ennyi volt a bérezése!


24 hozzászólás123 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...