Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Középpontban a gasztronómia

Spron - Vendéglátó-ipari kiállítás nyílt a Liszt-központban a Pannon Gastro Napok rendezvénysorozat keretében. A gasztronómiai berendezések újdonságai ma 10-től 18 óráig tekinthetők meg. Kiosztották a szakácsverseny díjait is.
– Sopronban és térségében hagyományosan jelen van a vendéglátóipar és az ehhez kapcsoló szakképzés. A második alkalommal megrendezett Pannon Gastro Napok célja is az volt, hogy lehetőséget biztosítsunk régiónk hazai és nemzetközi vendéglátó-ipari szakképzési intézményeinek megmérettetésére, a helyi vendéglátóegységek mestermunkáinak bemutatójára, borvidékünk kínálatának népszerűsítésére. Ezen túlmenően hangsúlyt fektettünk a vendéglátó-ipari, konyhatechnikai, konyhahigiéniai és élelmiszer-forgalmazó cégek újdonságainak megismertetésére is – nyilatkozta lapunknak Kováts Árpád, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara titkára.

A Pannon Gastro Napok szakácsversenyének eredményhirdetését is tegnap rendezték meg a Liszt-központban. A város nevében Abdai Géza alpolgármester, valamint Tóth Kálmán, az iparkamara szolgáltatási tagozatának elnöke és Horváth Vilmos, a testület elnöke köszöntőjükben hangsúlyozták: Sopronban tiszteletre méltó hagyománya és gazdasági életében meghatározó jelentősége van a vendéglátásnak, a szakácsművészetnek. Az ilyen rendezvények és a hozzá kapcsolódó térségi versenyek a soproni gasztronómia tradícióit ápolják, hírét öregbítik.

A szakácstanuló-versenyen 12 csapat 24 versenyzőjéből első helyezett lett Molnár Loránd és Kormos Richárd (Danubius-szakképző); második Bárdos Gáspár és Kovács Szabolcs (Danubius-szakképző), míg harmadik legjobbnak a Havasi Krisztián és Jagodics Róbert párost találta a zsűri. A felnőttek regionális szakácsversenyében Majer Tibor (Helios, Hévíz) és Kundla Zoltán (Fagus, Sopron) győzedelmeskedett. Második helyet a Berki László és Király Krisztián (Danubius-szakképző), a harmadikat a Ferkis Zsolt és Szamosi Tamás alkotta páros (Arcus, Sopron) érdemelte ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ahol a puszták véget érnek: Lessátorban töltött évek termése

Sopron - A Fertő–Hanság Nemzeti Park tájairól, az itt élő növény- és állatfajokról olyan… Tovább olvasom