Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Közép-európai művészet

Kismarton - Második alkalommal mutatkozik be a kismartoni Esterházy-kastély oszlopcsarnokában, a Sala Terrena helyiségeiben Közép-Európa kortárs művészete Central Europe Revisited II. címmel.
Az idén is Ausztria és Magyarország áll a kortárs művészet középpontjában, miközben a bosznia-hercegovinai és cseh művészek alkotásai első alkalommal láthatók a Terrenában.

Az érdeklődők festmények, rajzok, tárgy- és videoművészet, valamint fotók alapján kaphatnak bepillantást napjaink képzőművészetébe.

„A kiállítás nem törekszik a teljességre, azaz nem célja, hogy egyes országokról egy összefogó, mindenféle tendenciát és művészeti koncepciót felvonultasson, hanem sokkal inkább az újszerűség és az aktuális szociokulturális, mindennapi helyzetekre való reflektálás volt a szempont" – ezekkel a szavakkal jellemezte Hegyi Loránd kurátor a Central Europe Revisited II. kiállítás törekvéseit és koncepcióját.

„A kortárs művészetek támogatása logikus és kézenfekvő folytatása az Esterházyak egészen a XIX. századig jellemző gyűjtőtevékenységének. Igyekszünk feléleszteni és újból meghonosítani ezt a tradíciót" – nyilatkozta dr. Ottrubay István, az Esterházy alapítványok vezérigazgatója és elnöke. A kiállítás november 2-ig látogatható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hiányzik a vihar-előrejelző a Fertő tavon

Fertő tó - A Balatonnal, a Velencei-tóval ellentétben a Fertő tavon nem megoldott a vihar… Tovább olvasom