Kisalföld logö

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 15°C Még több cikk.

Közeleg a terrortámadás egyéves évfordulója

A Kisalföld holnapi számában emlékezik az amerikai terrortámadás első évfordulójára. Az összeállításban olyanok szólalnak meg, akik átélték a támadást és az azt követő hónapokat. Szeptember 11.: egy év telt el az amerikai terrortámadás óta. A világ számos nagyvárosában megemlékezéseket szerveznek, emlékműveket állítanak.

Holnapi összeállításunkban olyan, megyénkből elszármazott emberek szólalnak meg, akik testközelből élték át a támadást, majd az azt követő hónapokat az Egyesült Államokban. Elmondják: a világ nem csak a szónoki beszédekben lett más; s nem csak a tengeren túl.

Utánanézünk annak is, a tőzsde hogyan tért magához az elmúlt egy év alatt, s miképp kalkulálnak a brókerek az első évfordulón.

Mi vár azokra, akik szeptember 11-én repülőre ülnek, hogy eljussanak a „Nagy Almába"? Az évforduló előtt óvintézkedéseket vezettek be a hazai határátkelőhelyeken is, fokozottan ellenőrzik a hotelekben a gyanús személyeket és csomagokat.

A Ferihegyi repülőtér felé vezető utak ellenőrzését már megkezdték, és a következő napokban a soproni és Sopron környéki határátkelőhelyeken is fokozzák a rendvédelmi erők jelenlétét.
Az intézkedésekből egyelőre semmit sem érzékel a lakosság, egyetlen jele az igazi félelemnek és az évforduló közeledtének, hogy a soproni szállodákban nincsen tengerentúli vendég, közép-európai és hazai utasok foglalták el a szobákat.
– Teljes teltházzal üzemelünk a jövő héten, főként a városban zajló konferenciák, kiállítások vendégei foglalták le jó előre szálláshelyeiket nálunk – mondta Radics Judit, a Lővér Szálló értékesítési előadója –, de egyetlen amerikai sincs közöttük.
A Hotel Sopronban és a Pannónia Med Hotelben is hasonló a helyzet. Csizmazia Balázs, a Pannonia Med Hotel értékesítési vezetője arról tájékoztatott, hogy az évfordulóra való tekintettel saját biztonsági őreik fokozott figyelemmel ellenőrzik a gyanús személyeket és csomagokat.
A megye határátkelőhelyein is éberen figyelik az átkelőket. Orodán Sándor, a határőrség szóvivője elmondta, felkészültek minden eshetőségre, a többi rendvédelmi szervvel együttműködve meghozták a szükséges intézkedéseket. Ezek nem látványosak, az utazó közönség ebből szinte semmit sem érzékel. Annyit azonban elárult, hogy sok civil ruhás határőr is részt vesz majd a közúti forgalom ellenőrzésében.
Pesztenlehrer Lajos megyei katasztrófavédelmi igazgató kifejtette, hogy a polgári védelemnél és a tűzoltóságnál a megszokott mederben zajlik az élet, szolgálatmegerősítést egyelőre nem terveztek be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szőlő és a bor ünnepén

Szüreti napokon népszerűsítették a vidék borait a hétvégén Sopronban és Balfon is. A színes… Tovább olvasom