Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Közel százmillió forint a régió turizmusára

Sopron - A nyugat-dunántúli turisztikai régióban idén közel százmillió forint került kiosztásra, ebből számos pályázat a megyét, ezen belül Sopront érinti – fogalmazott Walter Dezső.
Lezárult az idei év turisztikai pályázatainak elbírálása, a támogatások célja népszerűsítő kiadványok, marketingtevékenység, rendezvények és programok indítása, illetve színvonalasabbá tétele volt.

– A pályázatok támogatására összesen kilencvenmillió forint állt rendelkezésre, amelyből 25 millió forintot turisztikai termékfejlesztésre, 32,5 milliót rendezvényekre, ugyanennyit marketingpályázatokra tervezünk felhasználni – fogalmazott Walter Dezső, a regionális idegenforgalmi bizottság elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján.

Walter Dezső a Sopront érintő pályázatokról is beszélt. Kiderült, a Tómalom–Páneurópai Piknik–határátkelő kerékpárút jelrendszere több mint háromszázezer, a Bormarketing Műhely Kht. Kékfrankos Nyár elnevezésű programja 1,6 millió forintot kapott.

A Soproni Ünnepi Hetek programja, a fertődi Kastély-kupa díjugrató bajnokság és a Haydn-fesztivál egyaránt 3–3 millió forinttal részesedett. A kereskedelmi és iparkamara által szervezett Pannon Gastro Napok 472 ezer forintot nyert, a fertőbozi Bodzafesztivál 386 ezer forintot. A következő évi pályázatokat februárban írják ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felpezsdült Kópháza élete

kópháza - Milyen célok vezérelték, amikor indult a polgármesteri posztért, s az egy év alatt mit… Tovább olvasom