Kisalföld logö

2018. 09. 26. szerda - Jusztina 4°C | 15°C Még több cikk.

Közcélokra költik keretüket

A soproni önkormányzat egyéni mandátummal rendelkező tizenöt képviselője személyenként és évente 300 ezer forint fölött rendelkezhet szabadon. Az összeget közcélokra fordíthatják.
A soproni önkormányzatnak tizenöt olyan képviselő a tagja, akiket a választók „küldtek" a testületbe. A többiek listáról szereztek mandátumot. Az egyéni képviselők évente 300 ezer forintot költhetnek – belátásuk szerint – közcélokra, olyan feladatokra, amelyek megvalósítása a körzetükben élők mindennapjait teszi könnyebbé, de mint összeállításunkból kiderül, akadnak, akik például nem csak járdát, parkot építtetnek. Néhányan iskolát, óvodát, kulturális egyesületet, rendezvényeket támogatnak. Az összeg nem sok, mégis segítséget jelenthet egy-egy körzetben.

Abdai Géza (Polgári Összefogás) a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan, a járdák felújítására és a Barátság park játszóterének korszerűsítésére fordítja idei keretét. A 300 ezer forint nem elégséges az elképzelések megvalósítására: mint mondta a képviselő, a Borsmonostori utca és a játszótér munkálatainak támogatására ígéretet kapott az érintett lakóktól és néhány vállalkozótól is.

Dr. Bertha Árpád (MSZP– SZDSZ) két részre osztotta éves keretét. Az összeg felét – úgy, mint tavaly – a nyáron rendezendő Jereváni Napok rendezvényére fordítja, a költségek fedezéséhez idén is számít szponzorok közreműködésére. A fennmaradó összeget pedig a Jereván-lakótelep további parkosítására, fák, virágok ültetésére szánja.

Boros László (MSZP) mint mondta, a választópolgárok körében számos kérés fogalmazódott meg az összeg elköltését illetően. Minden igény kielégítésére nem elég a pénz. Úgy tervezi, a körzetében lévő játszóterek és parkok köztéri berendezéseinek bővítésére fogja fordítani az adott keretet.

Csonka Tivadar (MSZP) a rendelkezésre álló összeggel 2006-ban is – úgy, mint az elmúlt esztendőben – a körzetében lévő Fenyő téri iskolát és a bánfalvi óvodát támogatja. Az általa felajánlott pénz felhasználását az intézményekre bízza.

Havas András (Polgári Összefogás) tavaly a Dózsa utcai óvodát részesítette pénzügyi támogatásban, idén legfőképpen a körzetében lévő rossz állapotú járdák rendbetételére szánja felhasználható keretét.

Hegyi Ferenc (MSZP) az elmúlt években a Jereváni Napok rendezvényét támogatta, idén azonban egyelőre még tartalékolja keretét. A rendelkezésre álló pénzeszközökkel ezúttal a körzetében felvetődő jogos kéréseket szeretné előnyben részesíteni.

Dr. Horváth Béla (MSZP) az Ibolya úti lakótelep tízemeletes házai között kialakítandó parkolók finanszírozására fordította a tavalyi maradvánnyal kiegészített idei keretét.

Hruby József (MSZP) a Teleki utcában egy megsüllyedt járdaszakaszt szeretne mielőbb rendbe tetetni, és a Kodály téri játszótér fásítását is folytatni kívánja. Ezen túlmenően – szponzorok bevonásával – immár negyedik alkalommal szervez és finanszíroz jereváni családi hétvégét augusztusban.

Kalmár István (MSZP) éves keretének felét a Kőfaragó téri gyereknap megrendezésére szánja, míg a többi pénzt pihenőpadok, illetve a szelektív hulladékgyűjtés eszközeinek beszerzésére – és kihelyezésére – költi.

Király Tibor (MSZP) összevonta négyéves ciklusának évenkénti kereteit, s az összegből egy pihenőparkot hozatott létre a Kölcsey utca lepusztult játszóterének a helyén.

Kovács László (MSZP) a körzetében – Sopronkőhidán, a Tómalmon és a Szent Mihály-dombon – az autóbuszmegállóknál helyeztet ki padokat. Ezen túlmenően gondoskodik a kitört fák pótlásáról, továbbá a játszóterek fejlesztésére is költ.

Kóczán Zoltán (SZDSZ) a tavalyi szabadon felhasználható pénzét öntöttvas köztéri padok szerkezetének beszerzésére költötte, az idei keretből a tíz pad támláját és ülőkéjét fogja megvásárolni. A padokból a Híd utca környékére, illetve Balfra is jut, lebetonozásuk szintén pénzbe kerül. A maradványból valószínűleg a körzet iskoláit, óvodáit fogja támogatni.

Mágel Ágost (Polgári Összefogás) a 2005-ös keretét a Várisi út és a gyermekszanatórium közötti fa játszótér felújítására fordította, ami a napokban valósult meg. Idei alapjának egy része a kiegészítő munkálatokra megy el, a maradék összegből a vadgesztenyefák további metszését pénzeli, nehogy szélviharban balesetet okozzanak a letörő ágak.

Dr. Molnár Eszter (MSZP) az elmúlt évben az igényes kivitelű padok belvárosi kihelyezésére költötte keretét, idén egyelőre tartalékol, kivár a megvalósításra váró feladatok kijelölésével. Mint említette, év végén a maradványt karitatív célokra fogja felajánlani.

Varga Gyula (MSZP) a műemlék jellegű közterületi padok kihelyezését folytatja Brennbergbányán és Bánfalván. Emellett a brennbergi kulturális egyesület és a Borbála Kórus számíthat támogatásra. Keretéből a brennbergi templom villamos rekonstrukciójához is hozzájárul.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esterházy-kastély volt Európa logója

A soproni egyetemen már a ’90-es évek elején szóba hozta dr. Winkler Gábor Ybl-díjas építész… Tovább olvasom