Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 5°C Még több cikk.

Közbeszerzés nélkül vált bankot a város?

Sopron - A soproni önkormányzat a nyilvánosság és a nyílt pályáztatás mellőzésével készül számlavezető pénzintézet váltására – mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Kalmár István, az MSZP frakcióvezetője.
– A színfalak mögött készülő tervek alapján 2009-ben már egy új, a fideszes városvezetés által kiválasztott pénzintézeten keresztül bonyolítják le a város huszonötmilliárd forintos forgalmát – mondta el Kalmár István. – A már eldöntött hétmilliárd forintos kötvénykibocsátás mellett az új banktól 2,8 milliárd forintos folyószámlahitel felvételét is tervezik. Véleményünk szerint a bankváltáshoz és a hitel felvételéhez közbeszerzési eljárásra lenne szükség. E nélkül a megkötött szerződések jogszabályellenesek.

Kalmár István hozzátette, a nyilvánosság bevonása mellett kell kiírni a közbeszerzési eljárást, mivel csak a versenyeztetéssel lehet biztosítani, hogy az önkormányzat számára legolcsóbb szolgáltatást nyújtó bank nyerjen.

Olvasóink írták

 • 8. Közbeszerzésfigyelés 2011. január 26. 14:12
  „http://www.kozbeszerzes-online.hu
  Online Közbeszerzések figyelése - Tender Monitoring Kft. Szakszerű közbeszerzés figyelési szolgáltatások. Erőfeszítés nélküli keresés. Napi e-mail értesítések a közbeszerzésekkel, a kiválasztott témakörből.”
 • 7. Intel 2008. december 19. 19:21
  „joco összeségébe írtam...
  Amit én most tudok, azt Te majd csak 2010be fogod megtudni...
  Addig csak bizzál a város vezetésedbe!”
 • 6. joco 2008. december 18. 18:34
  „Intel 2008.12.18. 18:26 minden "titkok" tudoja: szerinted itt most miről is van szó? egy elökészületről, vagy döntésröl? és tényleg komolyan "gondoltad" amit irtál az 5-ben?”
 • 5. Intel 2008. december 18. 18:26
  „Kalmár Úr! Rengeteg törvényt sértenek meg, ezért 2010-ben olyan felellőségre vonások fognak lenni, hogy ezeket a jelenlegi város vezetés el sem tudja képzelni!

  Hol vannak ilyenkor a hatóságok?”
 • 4. Telepathia 2008. december 18. 08:58
  „A város jegyző általában nincs a helyzet magaslatán, a közbeszerzéssel kapcsolatos törvénnyel is hiányos az ismerete.Walter telekvásárlási ügyében sem csillogtatta tudást.”
 • 3. joco 2008. december 18. 05:25
  „Remélem- és bizok abban- ,hogy városunk vezetöi az előirt szabályzok/előirások szerint "váltanak bankot" Én - attol függetlnül, hogy nem a szivemcsücske a helyi hatalom- ugy gondolom, hogy amiről irt Kalmár úr az csak az "előkészületi" tárgyalások ill. csak "tervek" és -ha előirás az- lesz nyílt pályáztatás .”
 • 2. Intel 2008. december 17. 23:17
  „Hoppá.....
  Két hete valaki ezt már írta itt a fórumon...
  Na lassan lassan kiderülnek a törvénytelen dolgok, és lassan lassan 2010-ben a felelösöket, bíróság elé lehet állítani!”
 • 1. valaki13 2008. december 17. 18:53
  „A VÁROSI és az ORSZÁGOS ,,ELIT" ( BAL és JOBB OLDALI ), ILLETVE AZOK AKIK MAGUKAT ANNAK TARTJÁK, MEGTETTE AZT AMIT ( számonkérés és felelőségre vonás nélkül ) MEGTEHETETT ( ahelyett, hogy a város és az ország, valamint a lakosság jobb helyzetéért, előbbre jutásáért tevékenykedtek volna, CSŐDKÖZELI ÁLLAPOTOT IDÉZTEK ELŐ!!!!!) - AZ EREDMÉNY MINDEN SZINTEN ÉRZÉKELHETŐ!!!!

  AZ EREDMÉNYE TEVÉKENYSÉGÜKNEK LÁTSZIK - ELVÉGRE A NEGATÍV EREDMÉNY IS EREDMÉNY.

  Az ,,ELIT"
  amely
  magas eszmékre, vallási és morális értékekre hivatkozik,
  de
  azokat nem veszi komolyan,

  és

  megvalósításukat meg sem kísérli.

  Most már talán itt az ideje, hogy megkísérelje.

  Részlet a HVG ,,Morális döfés a liberalizmus szívébe" című cikkéből:
  ,,Csakhogy a politikai felhőrégiókban, a hatalom magasában zajló korrupciós ügyeknél van rázósabb. Az olyan, mely lent játszódik. Egyszerű választóik házában, utcájában, kerületében. Perzselő testközelségben. Nem gigászi érdekkörök által összehozott titkos csúszópénz-paktum. Nem a tíz- és százmilliárdos inkorrekt, lezsírozott megrendelések aktakupaca. Hanem a pártpolitika alsó- és középrétege által a lakókörnyezet szeme láttára elkövetett vagyonfosztogatás. Ami az ingadozó, szkeptikus híveket kihozhatja béketűrésükből. A jéghegy csúcsánál veszélyesebb, ami a mélyben rejtőzik.
  Politikai elitünk mentalitásának ismeretében nemigen gondolhatunk rá, hogy mindez unikum volna. Ilyen történetek valószínűleg száz- és ezerszámra fordultak elő a lassanként mögöttünk hagyott évtizedben. A különbség annyi, hogy nagyrészt sikerült eltussolni, a politika és bűnözés közti homályzónába rekeszteni. Logikus folyománya ez annak, hogy jobb- és baloldal egyaránt görcsösen összpontosított rá, hogy tisztség- és stallumhalmozás, a vízfejű, szuper-bürokratikus kádári tanácsrendszer átmentése révén felépítse (és a túloldal rovására növelni tudja) önkormányzati klientúráját. Pedig már a kádári érában látszott: a gazdaság hosszú távon nem tud életképesen eltartani 3200 települési és 19 megyei önkormányzatot. Nincs szükség rájuk. Külön hivatallal, szakapparátussal, vezetőtestülettel. ,,
  Forrás: HVG Online

  MI EZ A DÜBÖRGÉS??? - CSAK NEM A LEJTŐN MEGYÜNK LEFELÉ?????
  1956 és 1990 EGY (meg nem valósult ) ÁLOM VOLT EGY JOBB VILÁGRÓL!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőr járőrözik tanítás előtt és után a Doborjáni-iskolánál

Sopron - Reggel és tanítás után a brennbergbányai körzeti megbízott tart fokozott járőrözést a… Tovább olvasom