Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Közadakozási kampány indul

Fertőd - Országos közadakozási kampányt indított tegnap a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága (MNG), hogy a 2009-es Haydn-emlékévben a fertődi kastélynál felállíthassák Haydn és mecénása, Esterházy „Fényes" Miklós szoborpárját. Elsőként egy fertődi vállalkozó ajánlott fel 200 ezer forintot.
Mint arról a Kisalföld beszámolt, szoborpályázatot írtak ki Haydn és mecénása, Esterházy „Fényes" Miklós alakjának megörökítésére. A pályázók közül a budapesti Baráz TamásErős Apolka szobrászművészpáros szoborterveit fogják megvalósítani.

– A szoborpárállítás összköltsége meghaladja a 25 millió forintot. Tekintettel a műalkotás nemzetközi szinten is kimagasló kulturális jelentőségére, a MNG a megvalósítás anyagi fedezetének előteremtésére országos közadakozási mozgalmat hirdet – jelentette be a fertődi Esterházy-kastélyban tartott sajtótájékoztatón dr. Varga Kálmán, az MNG igazgatója. – Ezúton fordulunk a Haydn műveit tisztelő nagyközönséghez, a civil szervezetekhez és mindazokhoz, akik hozzá kívánnak járulni e nemes cél eléréséhez, hogy adományaikkal segítsék elő a Haydn-emlékévhez méltó szoborpár létrejöttét, annak 2009. május 31-i avatását.

– A közadakozásból való kulturális értékek megteremtése más országokban már elterjedt, reméljük, idehaza is eredményes lesz az akció – mondta XIII. Esterházy Antal herceg. – Kötelességemnek érzem, hogy magam is támogassam a kultúrmissziót.

Hová küldhetjük a támogatásokat?

A felajánlásokat az Esterházy-kastély Kápolna Alapítvány fogadja, a számlaszám: OTP 11737100-20005928; „Haydn-szobor".


Olvasóink írták

  • 1. tarka 2008. november 01. 11:25
    „szoborállítás 25 millió,világválság-idején,sok ember meg nemtudja,hogy miből fizeti ki a számláit..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hisz-e a túlvilágban?

Sopron - Mindenszentek és halottak napja alkalmából arra voltunk kíváncsiak, miként viszonyulnak az… Tovább olvasom