Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Kövér László elsöprő győzelemre számít

Sopron - Az igenek elsöprő arányára számít a március 9-i népszavazáson Kövér László. A Fidesz választmányának elnöke szerint ennek messze ható politikai és erkölcsi következményei lesznek.
A szociális népszavazásról tartott lakossági fórumot – és azt megelőzően sajtótájékoztatót – tegnap Sopronban Kövér László, és a város országgyűlési képviselője. Firtl Mátyás szerint a kormány továbbra sem tud és akar kikeveredni a hazugságcsapdából, továbbra sem tartja be ígéreteit. Azzal, hogy a parlament szocialista és liberális többsége elutasította az egészségügyi pénztárakról szóló törvény úgynevezett megerősítő népszavazását, újabb 4–5 milliárdot vesznek ki az emberek zsebéből, mert népszavazás lesz, csak nem március 9-én, hanem – várhatóan – ősszel.

Kövér László úgy véli, a kormány retteg a néptől és fogva tartja egy maroknyi liberális kisebbség. Magyarországon napjainkban nem demokrácia, hanem „többpárti nem demokrácia" van. Kifejtette, a népszavazás túlmutat önmagán, de természetesen sokak számára húsba vágó kérdés a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj bevezetése.
Ezért fontos, hogy sokan menjenek el szavazni és igennel válaszoljanak a feltett kérdésekre.

– Véleményem szerint elsöprő lesz az igenek aránya, de ehhez valóban el kell menni szavazni – mondta a választmányi elnök, akit nem aggaszt, hogy egyes közvélemény-kutatások szerint csökken az igennel és nő a nemmel szavazók száma. 

A Kisalföld kérdésére válaszolva elmondta, ha érvényes és eredményes lesz a népszavazás, akkor annak közjogi értelemben nem, de politikai és erkölcsi értelemben messze ható következményei lehetnek a kormányra nézve.

Olvasóink írták

 • 8. Feri 2008. február 21. 08:59
  „Szerintem pedig ez a népszavazás arra jó, hogy a kedves kormányunk tudja meg hol a határ!
  Itt elvekről is szó van! Arról, hogy most áthárítjuk az egészségügy, az oktatás finanszírozásának egy részét! Mintha eddig nem mi fizettük volna. Legközelebb felemelik (ezt most tagadják, de te hiszel nekik), bevezetnek újabb sarcokat, ennek nagyon jó magyarázatot adnak, hisz ehhez nagyon értenek.
  Nem veszitek észre, ismét egymásnak lettünk ugrasztva. A szolidarítás pedig végképp eltünik a magyar szívéből. A fiatalokat, akiki tanulni akarnak és az idősebb, esetleg betegesebb embereket gyötrik ezek a legújabb intézkedések. Jó lenne egy kicsit tovább látni! Ne engedjük, hogy mindent lenyelessenek velünk!”
 • 7. csabazs 2008. február 21. 06:07
  „Feri! hülyeség a régi népszavazáson vitatkozni!
  Annó miért csak az erdélyi magyarokkal jöttek alő fitykóék olyan gyakran!

  Kövér meg igenis komolyan gondolta a kötelet!

  Az aegész népszavazásdi arra jó, hogy sok-sok lóvét kivegyenek a becsületes adófizetők zsebéből!

  Különben mindenki tudja, hogy Sopronban a városvezetés úgy táncol , ahogy Orbán, Kövér és a többi felső vezetés fügyűl!!!”
 • 6. Géza 2008. február 20. 21:56
  „1."hogy a háziorvosok közt elkezdödött egy aláirásgyüjtő akcio a v.dij eltörlése ellen"

  Szerinted kit érdekel az orvosok véleménye, majd a szavazáson leszavazhat mint minden más ember, itt a betegek érdekeit kell alapul venni nem az orvosokét, eddig vizitdíj nélkül is elvoltak akkor most mi van.
  Azért fizetünk Tb t hogy abból a kormány kifizesse a felmerülő költségeket. Úgy beszéltek, mintha ingyen gyógyítanának bennünket.”
 • 5. magyar 2008. február 20. 17:56
  „"thurvj97 és joco "

  A ti fletótok meg az "ész" egy normális országban labdába se rúghatna nem, hogy miniszterelnök lehetne, szégyen az országra, hogy ilyen ember a miniszterelnöke.”
 • 4. thurvj97 2008. február 20. 14:28
  „Kövér egyszerűen bugris. Nincs mit szépíteni ezen. A gampány nálunk még mindig kampány . Lassan megtanuljuk !Most éppen 4,5 milliárd forintért csinál cécót a bukott ,hataloméhes exminiszterelnök.A kettősállampolgárság intézménye működik. A kieröltetett népszavazás pedig csak a megosztottságot eredményezte. Akkor pedig megkérdőjelezhető még a szándék is! Egyébként szégyenkezzen az,aki nem lát a nagymagyarkodásától.Európában és különösen az EU-ban nem vevők erre.”
 • 3. Bifla 2008. február 20. 10:59
  „Magyar-magyar!”
 • 2. Feri 2008. február 20. 09:35
  „Kedves joco
  Úgy látom jól megtanulta a kormányfőnktől a köteles mutatványt. Csak az a baj, ő a róla megjelent könyvben beismerte, hogy kitalálta ill. felnagyította a köteles sztorit. Mert ő ehhez ért, hogyan lehet a másikat is a földbe döngölni. Ha komolyabban érdekelné, elmondhatom, hogy Kövér László sokkal becsületesebb, demokratább ember, mintsem gondolná.
  Az előző népszavazásokra pedig nem lennék büszke az Ön helyében. Az említett Fletó által irányított hazugsággampánnyal (20 milló román) elérte azt, amit minden igazi magyar szégyell azóta is: magyar utasította el a másik magyart. Ezért Önöknek kellene jobban szégyenkeznie!”
 • 1. joco 2008. február 20. 06:44
  „Na ezt a "köteles" fidesz fő guru jól megmondta, csak hát eddig a fidesz által "támogatott" összes népszavazás elbukott, általában érvényes, de eredménytelenek voltak. Erröl miért nem beszélt a fidesz" esze" és ideologiai irányitoja?Arról miért nem beszélt, hogy a háziorvosok közt elkezdödött egy aláirásgyüjtő akcio a v.dij eltörlése ellen, és eddig többen irták alá mint bármelyik fidesz által sugalmazott hasonló témakörben inditott aláirásigyüjtési "akcionál"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két baleset is történt egy időben

Sopron - Két közlekedési baleset is történt tegnap reggel fél 7 tájban a soproni határátkelő… Tovább olvasom