Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

Köveket dobáltak az útra tizenévesek Sopronban, egy autó megrongálódott

A Soproni Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.
A nyomozás adatai szerint 2017. július 5-én 19 óra 50 perckor ismeretlenek Sopronban egy salakpályáról átlagosan 3-5 centiméter nagyságú termésköveket dobáltak a 86107. számú úton az úttestre. A kövek közül az egyik eltalálta egy arra haladó gépkocsi jobb hátsó ablakát, ami megrongálódott.
A baleset során személyi sérülés nem történt.

A helyszínen a rendőrök három - egy 12, egy 13 és egy 15 éves - fiatalt igazoltattak. A rendőrkapitányságon a nyomozók az ügyben közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett gyanúja miatt indítottak eljárást.

A nyomozás során elvégzett tanúkutatás és adatgyűjtés információi alapján a rendőrök megállapították, hogy a helyszínen ellenőrzött fiatalok megalapozottan gyanúsíthatók a cselekmény elkövetésével.
A gyermekkorú fiúkat - tekintettel arra, hogy életkorúk miatt büntethetőséget kizáró ok állt fent a cselekmény időpontjában - tanúként, míg fiatalkorú társukat közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett, valamint rongálás vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A 12 és 13 éves gyerekek elmondták, hogy fiatalkorú társuk ötletére kezdtek el köveket dobálni az úttest irányába.

 A nyomozás vizsgálati szakaszában a Soproni Rendőrkapitányság az ügyben a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek - olvasható a rendőrség honlapján szombaton.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Probléma a dűlőkön - Felvásárlóból kevés, termésből bőven lesz

A Soproni borvidéken szőlőt művelők közül többen felvásárló nélkül maradhatnak. A probléma oka az,… Tovább olvasom