Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Kosztka László lesz a második ügyvezető

Kosztka Lászlót javasolja a sportarénát működtető kft. második ügyvezetőjének Sopron közgyűlése – döntöttek a hétfői rendkívüli ülésen. Megbizatása a sportfejlesztés befejezéséig szól.

A soproni képviselő-testület múlt hétfői ülésén döntött arról, hogy átmenetileg kettős ügyvezetése lesz az önkormányzat 43 százalékos résztulajdonában álló Raabersport Sporttevékenységet végző és Szolgáltató Kft-nek.

Az egyik ügyvezetőt a Soproni Darazsak Kosárlabda Egyesület és Török Zoltán ügyvezető jelölheti, a másikat az önkormányzat és Török Zoltán együttesen.

Mivel a sport kft. július 16-án, azaz kedden tartja a taggyűlését, ezért az önkormányzat hétfőre ismét rendkívűli ülést hívott össze. A közgyűlés – konszenzussal – Kosztka Lászlót, a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. (STKH) ügyvezető igazgatóját jelölte a Raabersport Kft. második ügyvezetőjének.

A jelenlévő képviselők 13 egybehangzó igennel szavazták meg az előterjesztést.

Fodor Tamás polgármester Gőbl Gábor (Jobbik) kérdésére válaszolva elmondta, Kosztka László megbizatása csak addig szól, amíg a sportberuházás el nem készül. Praktikusan a létesítmény használatbavételi engedélyének megszerzéséig.

Kitért arra is, hogy az STKH ügyvezetője rendelkezik kellő beruházási és projektmenedzselési tapasztalattal, hiszen a jelenleg is zajló kilencmilliárdos hulladékprojektnek is ő a szakmai vezetője.

A sportaréna fejlesztés személyi kérdéseivel kapcsolatban az utolsó szót ma mondja ki a Raabersport felügyelő bizottsága, de mivel Kosztka László személye Török Zoltán ügyvezető számára is garancia a korrekt együttműködésre, valószínűleg minden akadály elhárul a többszázmilliós beruházás elől.

Korábban:

Mint arról beszámoltunk, a soproni képviselő-testület a legutóbbi rendkívüli közgyűlésén arról is döntött, hogy a sportarénát is üzemeltető Raabersport kft.-nek kettős ügyvezetése lesz.

Erre a lépésre, megállapodásra azért volt szükség, mert így a város megadja az önrészt a tervezett több száz millió forintos fejlesztéshez.

Hétfőn újabb rendkívüli testületi ülés volt, ugyanis ekkor határoznak a másik ügyvezető személyéről. Az előterjesztésben az szerepel, hogy a város részéről a vezetőnek Kosztka Lászlót, az STKH igazgatóját neveznék ki.

Pontosabban ez egy javaslat lesz, hiszen a végső szót a kft. taggyűlésén mondják ki.

A cég részéről a másik ügyvezetőt a soproni Darazsak, illetve a kft. jelenlegi vezetője, Török Zoltán jelöli ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fiatal lánynak adott el marihuánát Sopronban

A 17 éves lány kétezer forintért vásárolta a soproni fiatalembertől a kábítószert. Tovább olvasom