Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Koszorúzás és konferencia

Nagycenk-Sopron - A Széchenyi István emléknapon szó lesz az erdészeti kutatásról és az erdészeti felsőoktatásról, de az ünneplők fejet hajtanak a nagycenki mauzóleumban is.
A Magyar Tudományos Akadémia Geodéziai és Geofizikai Kutatóintézete október 31-én Széchenyi István emléknapra várja mindazokat, akik tisztelegnének egyik legjelesebb történelmi személyiségünk emléke előtt. A rendezvény pénteken 10 órakor a nagycenki temetőben kezdődik, ahol a mauzóleumban az emlékezés virágait is elhelyezik a jelenlévők. 11 órától a program Pálinkás József (az MTA elnöke) üdvözlő beszédével Sopronpusztán az Akadémiai Emlékerdőben folytatódik, ahol hársfát is ültetnek az emlékezők. Délután fél kettőtől a soproni MTA Geodéziai és Geofizikai Kutatóintézet tanácstermében tudományos üléssel és kötetlen beszélgetéssel fejeződik be az emléknap programsorozata.

Olvasóink írták

 • 2. Erdészcsillag 2008. november 05. 16:00
  „Nem igazán értem SZINVONAL hozzászólását. Szerintem bőven van kutatnivaló az erdőgazdálkodás területén. Az pedig, hogy egyetlen Erdőmérnöki Kar létezik egyenesen kívánatos. A baj az lenne, ha nem így lenne. Ahol erre ácsingóznak, ott mindenütt csak a hallgató megszerzésére megy ki a játék. Ugyan hol lenne olyan kialakult történelmi múltra épülő tradícionális képzés mint Sopronban? Csak egy példa: sok helyen van jogászképzés múszaki képzés. Mégis az ELTE, A MŰszaki Egyetem számít a fesőoktatás fellegvárának. Miért? Mert ott van elismert tradíciója a képzésnek. Így van ez Sopronban is. Egyébként pedig elegendő a szakma számára az innen kikerűlő erdőmérnök.”
 • 1. SZÍNVONAL 2008. október 30. 18:17
  „Erdészeti kutatás az van!!! - Sőt kíváló erdészeti kutatás van!!

  Csak az a kérdés, hogy az erdőgazdálkodásban még mit lehet fejleszteni, milyen innovácót lehet még elérni.

  Szerintem semmilyent sem, hiszen a korábban jól bevált módszerek ( természetes és természetszerű erdőgazdálkodás ) újra alkalmazása a cél a klímaváltozás fékezése érdekében.

  De nem baj az ERTI azért "KÍVLÓ", sőt annyira "kíváló", hogy nincs egy másik szakmabeli kutató intézet, ami a színvonalát elérné -DE NINCS ÁM!-ÍGY AZTÁN "KÍVÁLÓSÁGA KÉTSÉTELEN"!??!

  Mint ahogy az Egyetem Erdőmérnöki Karának sincs vetéyltársa, s ha a Dékán úr stratégiáján múlik nem is lesz, így aztán mindig a soproni erdőmérnöki kar lesz a legjobb felsőfokú szakmai képző, no meg az egyetlen is egyben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gáztartálykocsi ütközött furgonnal

Sopron-Kópháza - Súlyos közlekedési baleset történt Sopron és Kópháza között szerda délután:… Tovább olvasom