Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Koszorúk és jókívánságok

Sopron - A Perkovátz-ház Baráti Köre minden évben az advent első vasárnapja előtti szombaton elviszi szülőföldünk városaiba az ünnepi jókívánságokat és az összetartozást szimbolizáló adventi koszorúkat.
Immáron négy éve minden adventkor felkeresi a Perkovátz-ház Baráti Köre Sopron, Ruszt (Rust), Kismarton (Eisenstadt), Nagymarton (Mattersburg), Felsőpulya (Oberpullendorf), Fertőd és Kapuvár polgármesteri hivatalait. Idén húsz civil szervezet, valamint Fodor Tamás polgármester vitte el az ajándékukat, az adventi koszorút, a fiataloknak pedig naptárakat.


Húsz civil szervezet képviselője vitte el a határ menti városokba az adventi koszorúkat és a naptárakat. Fotó: Magasi Dávid
Ég az első gyertya
Péntek este óta már fogadja a kilátogatókat Sopronban a Fő téri karácsonyi vásár. A forraltbor- és ajándékárusok mellett zenekarok is szórakoztatják a közönséget. A karácsonyvárás jegyében tegnap kora este Fodor Tamás polgármester gyújtotta meg az adventi koszorú első gyertyáját.
– Az utunk során több mint 1500 naptárat adhattunk át – mondta el Perkovátz Tamás. – Három nyelven – magyar, német, horvát – vittük el a szeretet üzenetét. A polgármesteri hivatalokban szívélyesen fogadtak bennünket, s megígérték: méltó helyre kerülnek a koszorúk. Az uniós csatlakozás és a határok lebomlása után még könnyebben tudjuk majd a kapcsolatot tartani, a célunk is ez: legyünk újra együtt.

Olvasóink írták

 • 3. joco 2007. december 05. 05:55
  „Néha :csak a véleményemet irtam le, a korábbi rendszerben pont az volt az egyik baj, hogy nem lehetett véleményt mondani. Most igen, lehet hogy fotelböl mondok véleményt, de azért találták ki az internetes "forumokat", hogy mindenki el tudja mondani amit gondol. Én nem "kiokositani "akarok senkit, de igen is a mi" hatáskörünkbe" is tartozik amit a nevünkben a mi pénzünkböl csinálnak az önkormányzati képviselök.P.Tamás pedig még nem tudta érthetöen és világossan megmagyarázni, hogy miért alkotott olyan szép "torzot"étterme elött, majd "zöldek" mögé bujva miért ellenezte a Deák-térfelujitást- konkurencia megjelenését.”
 • 2. néha 2007. december 04. 12:23
  „miből gondolja, hogy a város fizeti??
  de persze az is lehet, hogy fodor t. saját zsebből perkálja ki, hisz ugyis sikkasztott a pereken... megteheti. kedves joco! ne legyen már ennyire irigy! kérem hogy jelöltesse magát. akkor mindent úgy csinálhat ahogy kedve tartja és majd meglátja, hogy nem is megy annyira könnyen ez a feladat, mint ahogy azt a fotelből gondolná...ígérem, szavazni fogok! nem tudom, hogy milyen lehet városvezetőnek és képviselőnek lenni, sőt azt sem tudom milyen lehet gazdagnak lenni, de azt nem tudom felfogni ezzel a hülye agyammal - igaz lehet h nincs is - , hogy az ember miért mindig a másikat szereti kioktatni és miért mindig a másik dolgát tudja jobban??? szeretünk beleszólni azokba a dolgokba, amik nem a mi hatáskörünk. nem kell mindenen felháborodni. illetve persze fel lehet, és ezért jó, hogy demokráciában élünk
  néha gondolkozó ember”
 • 1. joco 2007. december 03. 16:26
  „Hát érdekes?:Hát hova-" a szülöfüldünk városaiba- és mit vissz P. és baráti köre (az önkormányzat)? Hát látva a jelenlévök arckifejezését, nem sokan "drukkoltak" nekik, hogy oda is érjenek. Hát Kedvesnek nem mondható Fodor Ur a "balsikerdij" után már erre is maradt pénz.Érdekes talán az igazi zöldeknek most a kép alapján illene tiltakozni, mert dijazott P. urunk csak a "város érdekében" pont itt vett el- lehet, hogy fizetett érte-egy elég szép területett.Igy a tér korábbi látványa "torzo" lett. Hát igen ( Remélem most nem lesz moderálás kb. 20 perc mulva)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kedden nyit a Baumax

Sopron - Kedden megnyitja kapuit a Baumax, Sopron első barkácsáruháza. A megnyitón árengedménnyel… Tovább olvasom