Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Köszöntötték a legjobb adófizetőket

Sopron önkormányzata, a helyi kamarával és az ipartestülettel valamint a hegyközséggel közösen köszöntötte a város virilistáit – a legnagyobb helyi adófizetőket – és mecénásait péntek este a városházán.


A virilista hagyományt 1996-ban, az országban elsőként Sopronban élesztették újra a kamarák. Azóta a megye más városai is csatlakoztak a kezdeményezéshez, jelezve, hogy a jó adófizetők ma is megbecsült polgárai a településeknek.

Sándorfi Róbert a Löver hotel vezetője
Sándorfi Róbert a Löver hotel vezetője


Idén 30 társas és 5 egyéni vállalkozás kapta meg- a 2008. évben befizetett helyi adók alapján- a Sopron város virilistája
címet.

Lackner Kristóf-díj átadása
Lackner Kristóf-díj átadása


Oklevelet kapott a GYSEV Zrt., a Magyar Telekom, az IMS Connector Systems Kft., az Aegon Biztosító, a Magyar Posta Nyugat Magyarországi területi Igazgatósága, a Tesco-Globál Áruházak, a Sopron és Környéke Víz-és Csatornamű Zrt., a Swedwood Sopron Bútor Kft., a Danubius Szálloda Zrt. Hotel Lövér, a New Yorker Kft., a Sopron Holding Zrt., az OBI Hungary, az AWF Autóalkatrészgyártó és Kereskedelmi Kft., a Fagus Vagyonkezelő Kft., az Euro-Elzett Zárgyártó és Kereskedelmi Kft., a Hotel Szieszta Szállodaipari Kft., a Huncargo Spedition Kft., az OTP Kereskedelmi Bank Soproni fiókja, a Casino Sopron, az Elzett Sopron Felületkezelő Kft., a Sopron Bank Zrt., a Semperform Termelési és Kereskedelmi Kft., a Sopron Plaza, a Spar Magyarország, a Determin Credit Kft., a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt., a Hofman-Sopron Kft., a Sempermed Technika Kft., a Soba Ingatlan Hasznosító Kft., valamint Hirschler László, Horváth Péter, Füzi István, Agg Pálné, Horváth Lajos.

dr. Szitha Miklós
dr. Szitha Miklós


A város mecénása címet a kamara annak a közéleti személynek ítéli évenként oda, aki a legtöbbet tette Sopronban a művészetek, a kultúra, az egészségügy, a tudomány, a sport támogatásáért. Most dr. Szilágyi Lászlót, a Pannónia-szálloda tulajdonos ügyvezető igazgatóját választották, aki kiemelkedően ápolja a Páneurópai Piknik emlékét, a Liszt-kultuszt és színvonalas rendezvények szervezésében is közreműködik.

Hirschler László
Hirschler László


A Lackner Kristóf-díj annak jár, aki hozzájárul a város gazdasági életének fellendítéséhez, fejlődéséhez és jó hírnevéhez. A díjazott dr. Szitha Miklós, a Vinex Kft. tulajdonos-ügyvezetője lett a szőlészet-borászat területén nyújtott magas színvonalú tevékenységéért.Olvasóink írták

 • 8. FREDDY/S 2009. április 01. 08:51
  „Sopron és Környéke Víz-és Csatornamű Zrt.
  Áremeléssel még többet kell nekünk fizetni ezt az adót is, nemde...”
 • 7. Csabazs 2009. április 01. 07:49
  „A soproni Holding Zrt!
  Nem semmi...
  Tetszenek tudni,szép a hagyomány,de Sopronban elég sok becsületes adófizető állampolgár IS van!Mi mit kapunk?”
 • 6. FREDDY/S 2009. március 30. 20:42
  „Valóban a saját eredményességük, vagy az áremeléssel tudnak adót fizetni, mert az egyik egy picit érdekes, nemde...”
 • 5. Feri1 2009. március 30. 16:05
  „Köszönöm a becsületes vállalkozóknak, hogy adójukkal hozzájárulnak városunk fejlődéséhez.
  Mert nekik tényleg köszönet jár!”
 • 4. Gabika22 2009. március 30. 13:36
  „Ez van ezt kell szeretni!”
 • 3. lolita 2009. március 30. 11:05
  „Nem eleg hogy tele van a zsebük meg kitüntetest is kapnak a diszterembe!Mi kis emberek aki becsülettel fizet mindent,telen nem is nagyon mer füteni nehogy elmaradasa legyen,megkell hajolnunk nehogy kirugjanak ,beteg ne legyel,küzdelem az elettel minden napunk es ezekutan minek örüljünk?Mar varom a termeszet meleget ami meg ingyenes!”
 • 2. obama 2009. március 30. 09:09
  „igen es akinek nincsen penze a zt vajon valaki meg becsuli egyaltalan?rohadek egy orszag ez..”
 • 1. Gabika22 2009. március 30. 06:47
  „Mert mindenki olyan hivatalosan dolgozik és minden vállakozó ennyire becsületes! Csak arról nem tudni, hogyan szerzik vissza a befizetett pénzt! A vállalkozókat az állam rákényszeríti a csalásra! Pl. egy ismerősöm, ha mindent hivatalosan csinálna, 10 munkás után, 1250 Ft-s órabérben nem az, hogy nyerne valamit, hanem minuszba van, ha mindent hivatalosan csinál! De mind1! Magyarország! Én igy szeretlek! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Osztrák hitel váltja ki a magyart?

Ausztria–Magyarország - Az már nem újdonság, hogy az elmúlt években több százan vettek fel… Tovább olvasom