Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Korszerűbb lett a szív-szanatórium

Az átalakítástól közel ötvenszázalékos megtakarítást remélnek.

– Nemcsak a beépített anyagok, a felhasznált milliók számítanak, fontos az új egészségkultúra megvalósítása is. Ennek pedig két alapja van: a bizalom és az együttműködés – mondta tegnap avatóbeszédében dr. Molnár Ágnes, a Soproni Gyógyközpont főigazgatója, amikor az intézmény energetikai felújítását adták át.

Az ötvenes években épült szívszanatórium – ami idén lett a kórház telephelye – fűtéskorszerűsítése nagyon időszerű volt, az uniós támogatásnak köszönhetően ez most széleskörűen megvalósult. Hőszigetelést kapott a külső homlokzat és a padlásfödém, kicserélték a nyílászárókat és radiátorokat, csöveket, szivattyúkat váltottak korszerűbbre. A beruházás révén javult az épület komfortfokozata és csökkent a kibocsátott káros légszennyező anyagok mennyisége. A munkálatokat úgy végezték, hogy az nem veszélyeztette a betegellátás biztonságát.

A kivitelező a tervezett határidőre elvégezte a munkát, a műszaki átadáson nem találtak sem hibát, sem hiányt. Mára a szanatórium épületének energetikai besorolása a leggazdaságosabb A kategóriába tartozik a korábbi F helyett. Az átalakítástól közel ötvenszázalékos megtakarítást remélnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már csak 9 hónapot kell aludni a VOLT Fesztiválig!

Mindenki beírhatja a naptárába: 2014. július (1.) 2-3-4-5-én rendezik a VOLT-ot Sopronban. Tovább olvasom