Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Korszerű a honlapja? Tesztelje itt ingyenesen!

Eddig opció volt a mobil internet és mobil honlap. Rövidesen ugyanúgy "kötelezővé" válik, mint a mobiltelefon jó pár éve. Ön felkészült már honlapjával? (x)

Az, hogy az emberek a monitort választják a személyes kapcsolatok helyett, már régi és szomorú téma. Az sg.hu cikkében olvasható, hogy

Dél-Koreában már a 11 éves gyerek is virtuális állattal játszik okostelefonon, a plüssmackó helyett. Ez ugyan nagyon szélsőséges helyzetnek tűnik, de mégis ez a valóság 2013-ban. Az eszközeladások pedig világszerte folyamatosan nőnek.

Tanulságos számok olvashatók az MTI által kiadott kutatásban is.

Ebből kiderül, hogy a magyar lakosság több mint 24%-a használ mobil internetet, legnagyobb arányban a diákok. Az is megfigyelhető, hogy azok használják a legtöbbet a mobil eszközüket, akik egyébként is több időt töltenek számítógép előtt. Jellemző továbbá, hogy a legnépszerűbb közösségi oldalakat egyre többen csak okostelefonon használják, a hagyományos számítógépes megjelenés kezd háttérbe szorulni.Milyen tanulságot érdemes levonni ezekből az információkból a vállalkozásoknak, információszolgáltatóknak?

Most még csak kínálkozó lehetőség, plusz "gesztus" a weboldal látogatók felé, ha okostelefonra is optimalizálunk egy honlapot.

“Jelenleg a látogatók örömmel veszik, ha mobilon más megjelenés fogadja őket, mint monitoron: gyorsabb a betöltés, nagyobbak a betűk, elfér a tartalom nagyítás lapozgatás nélkül, stb. De már közeleg az idő, amikor a látogató bosszankodni fog, ha ez az opció nincs meg. Már pedig egy honlap látogatót azzal fogadni, hogy bosszankodnia kell, maga a bukás." - Mondta el a témával kapcsolatban Fekete Attila, az Internet alapú fejlesztésekkel foglalkozó Feki Webstudio vezetője.


“A 2013-as év második fele arról szól, hogy a honlapokat felül kell vizsgálni, lehetőség szerint el kell készíteni az okostelefonokra, tabletekre kialakított verziót, mert ezzel előnybe lehet kerülni. Ha viszont ez elmarad, akkor meglehetősen nagy hátrányba…" – Folytatta a szakértő.

Érdemes ezért szakemberhez fordulni a lehetőségeket illetően:
Mobil alkalmazás, mobil változat, vagy rugalmasan alkalmazkodó megoldásra van-e szükség?

Próbálja ki mobil eszközökön saját weboldalát ezen a címen:

Mobil weboldal teszt

A bal felső sarokba írja saját honlapja címét. A jobb felső sarokban néhány tipp olvasható, hogy mire érdemes figyelnie.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni Fidesz: a hiba nem a rendszerben van

A forráshiánnyal küzdő önkormányzatok nem tudták volna az egységes szisztémát és minőséget… Tovább olvasom