Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Korsós György mégis visszatér?

A Győri ETO FC hétfőn megkezdte a felkészülést a Borsodi Liga tavaszi folytatására.

Kora délután az épülő győri stadion vadonatúj klubépületében gyülekeztek a zöld-fehér alakulat játékosai, akiket mindjárt egy kisebb sétára invitáltak  a klub vezetői. Méghozzá egy olyan helyre, ahol remélhetőleg sokat nem tartózkodnak majd a győri futballisták. Tarsoly Csaba elnök – jó házigazdaként – a már elkészült keleti lelátóra kísérte fel a csapat tagjait, akik közül sokan meg is lepődtek annak magasságán és meredekségén. A stadionnal kapcsolatban Klement Tibor ügyvezető igazgató elmondta: hamarosan – akár már ezen a héten – elkezdődik a régi lelátó megmaradt részeinek bontása, s ha minden a tervek szerint halad, négy hét múlva folytatódhat a tribün, a sport- és szabadidőközpont kialakítása.

A stadionmustra után – már az öltözőben – a klub vezetői köszöntötték a labdarúgókat, akik közül azért akadt hiányzó. Nem készülődött a két szabadlistára került játékos, Tóth Péter, valamint Hanák Viktor, hiányzott a pravoszláv karácsonyt ünneplő kapus, Szasa Sztevanovic, a lábadozó Mátyus János, Zsók József és Regedei Csaba is. Utóbbi már egészséges, ám a szerződése nincs rendben. Ezt Reszeli Soós István szakmai igazgató közölte, majd hozzátette: valószínű, lesz még változás az együttes játékoskeretében. A tervek közt egy bal oldali – valószínűleg külföldi – támadó leigazolása szerepel, s egy-két további poszt megerősítését is előirányozták a vezetők.

 A csapat hátsó alakzatába is érkezhet egy régi-új játékos, ugyanis a gyakorlás időpontjában jött megbeszélésre Korsós György, aki több sikeres évet töltött már el a zöld-fehéreknél, de a közelmúltban azt nyilatkozta a Kisalföldnek, hogy egyelőre nem tér vissza Győrbe.
Vele kapcsolatban Klement Tibor elmondta, a többszörös válogatott labdarúgóval nemcsak jelenlegi karrierje alakulásáról, hanem későbbi civil pályafutásáról is beszélgettek.

Egyébként tegnap Kenesei Krisztián is feltűnt a győri stadionban, leigazolását azonban kimondottan cáfolták a klub vezetői.
Miközben elkezdődött az új vezetőedző, Klement István és a pályaedző, Szabó Ottó által irányított első átmozgatás, Reszeli Soós István az együttes tavaszi céljait fogalmazta meg:

„Bízunk benne, hogy a felépült sérültjeinkkel és fiatalokkal kiegészülve egy Győrben már elfogadott és jól bevált játékrendszert sikerül kialakítanunk, s persze nagyon fontos, hogy emellett egy szerethető csapat legyen az ETO FC" – említette a szakmai igazgató.
Természetesen a csapat programja is szóba került. Az ETO legközelebb szombaton a zalaegerszegi terembajnokság mérkőzésein lép pályára. A héten a napközis rendszerben tartott szabadtéri edzések mellett, épp emiatt, a Magvassy-csarnokban is gyakorolnak Vinczéék.

Elmarad viszont a török túra, hiszen a remek időjárásnak és az egyre szépülő stadionnak köszönhetően minden feladatot megoldhatnak házon belül a győri csapatnál. Jövő hét szerdán – az időpont még nem tisztázott – nagypályán a Mosonmagyaróvárral vív felkészülési mérkőzést az ETO FC. Hír az az NB II-es csapattal kapcsolatban, hogy valószínű, ez a gárda lesz majd a győriek úgynevezett fiókcsapata. A korábbi fiókcsapattal, az Integrál-DAC-cal  jövő szombaton mérik össze erejüket.
bajzát péter: az idei első sprintek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halált okozott az ágyban dohányzás

A férfi valószínűleg az ágyban dohányozva nem vette észre, hogy a cigaretta parazsa az ágyra hullott és lángra gyújtotta a lakást. Tovább olvasom