Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Környezettudatos autózás - Új hibrid jármű

Sopron - A kereskedelmi és iparkamara védnökségével környezetvédelmi akció indult Sopronban. A cél tudatosítani, hogy létezik olyan technikai megoldás, amellyel nem kell lemondani az autózás kényelméről, és mégis jelentősen kevesebb szén-dioxiddal terheljük környezetünket.
Különleges környezetvédelmi akciót kezdeményezett a Honda Kudo Márkakereskedés és Szerviz. A program egyrészt a Sopron környezetében található erdők tisztaságának megőrzésére irányult, másrészt az akció kapcsán bemutatták a márka legújabb, hibrid üzemű gépkocsiját. A soproni kereskedelmi és iparkamara védnökségével szervezett sajtótájékoztatón Budai József ügyvezető ismertette a márka világméretű tevékenységét a környezet védeleméért.

– Az új hibrid autóval már nem kell lemondanunk mindazon civilizációs előnyökről, amelyeket az autóhasználat jelent a XXI. században – mondta el a bemutatón Berta Attila műszaki és kereskedelmi vezető. – Az új megoldású Civic harminc százalékkal kevesebb szén-dioxidot bocsát ki a környezetbe, mint az eddigi leggazdaságosabb modellünk.

– Célunk, hogy a fiatal generációban is tudatosítsuk, a környezetünket óvni kell – tette hozzá Király Tibor ügyvezető. – A Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola diákjai és más érdeklődők közreműködésével szombaton reggel 10 órai kezdettel erdőtakarítási akciót szervezünk az Ibolya út mögötti erdőben.

A sajtótájékoztatón Havas András alpolgármester kiemelte, a városvezetés az európai autómentes naphoz kapcsolódva, illetve kerékpárutak létesítésével támogatja a város levegőtisztaság-védelmét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ételcsodák versenye

Sopron–Bécs - Szakácsversennyel kezdődött, s holnap a Liszt-központban szakmai kiállítással és… Tovább olvasom