Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Kormányablak: utazzon és intézzen ügyet a soproni és a szombathelyi vasútállomáson

Július végétől a soproni és a szombathelyi vasútállomáson is működik majd a kormányablak.

A GYSEV Zrt. vonalain folyamatosak a fejlesztések, ami nem csak a vasúti kocsik, a pályák és a biztonság témaköreire terjed ki, hanem a szolgáltatások fejlesztésére is.

A társaság 2012-ben sikeresen pályázott az Európai Unió Közlekedési Operatív programján belül a kormányablakok kialakítására, melynek keretében Szombathelyen és Sopronban lesz elérhető ez az ügyfélszolgálati rendszer.

A „Kormányablakok kialakítása Sopron és Szombathely vasútállomáson" projekt támogatási szerződését 2013. február 6-án írták alá. A projekt célja az említett két vasútállomáson belül integrált kormányzati ügyfélszolgálati pontok kialakításának előkészítése és kivitelezése.

A projekt kivitelezési munkálatait a soproni és a szombathelyi állomások esetében is a West Hungária Bau Kft. végzi el. Az ezekre vonatkozó vállalkozói szerződéseket 2014. január 20-án írták alá. A kivitelezés várhatóan mindkét helyszínen július végéig lezárul.

Sopron állomáson mintegy 300 négyzetméteres területen, a volt nemzetközi váróterem helyén alakítják ki a kormányablakot. Az épületnek megújul a homlokzata, kicserélik a külső és belső nyílászárókat és korszerűsítik az épület villamossági rendszerét.

Szombathely állomáson az épültben korábban üzemelő ruházati üzlet helyén, mintegy 340 négyzetméteres területen alakítják ki az ügyfélszolgálati rendszert.

Az épületben, a soproni vasútállomáshoz hasonlóan, teljes épületvillamossági és épületgépészeti átalakításokat végeznek a szakemberek, emellett megtörténik a nyílászárók korszerűsítése is. A kormányablak akadálymentes lesz, de a szakemberek utólag a felvételi épület utascsarnokánál is elvégezik az ehhez szükséges munkálatokat.

A kormányablakok kialakításának költségeit száz százalékban pályázati forrásokból biztosítja a GYSEV Zrt.

A beruházás teljes összege 220 millió forint. A támogatási szerződésben meghatározottak szerint a projekt várható befejezése 2014. július 31.

A GYSEV Zrt. a projekt megvalósítása érdekében a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériummal (KIM) 2014. február 6-án Együttműködési Megállapodást kötött, amely kimondja: „A Felek közös akarattal elhatározzák, hogy a Kormányablakok kialakítása Sopron és Szombathely vasútállomáson projekt előkészítése és megvalósítása tárgyában, valamint a projekt létrehozását követő időszakban is egymással kölcsönösen és fokozottan együttműködnek, és e célból partnerségi kapcsolatot létesítenek egymással."

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lobenwein-fotók láthatók Berlinben

Lobenwein Tamásnak, a 2005-ben elhunyt soproni fotósnak az 1989-es Páneurópai Piknikről, illetve a határáttörésről készült képei díszítik a berlini magyar nagykövetséget. Tovább olvasom