Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Korlátozzák a sétát és a gombászást

A Soproni-hegyvidéken a beindult bikavadászati szezon miatt korlátozzák a szabadidős tevékenységeket.

Az iváni és a röjtöki erdőkben, valamint a Soproni-hegyvidéken mától reggel 8-tól délután 4 óra közötti időtartamra korlátozzák a gombászást és a sétát a beindult bikavadászati szezon miatt. A soproni parkerdőre viszont nem vonatkozik a rendelkezés.

– A szeptember kiemelt vadászati időszaknak számít a Tanulmányi Erdőgazdaság (TAEG) Rt. teljes területén, ahol ezekben a napokban kezdődött el a szarvasbika-vadászat – tájékoztatott dr. Jámbor László, a TAEG Rt. vezérigazgatója. – Ennek következtében a részvénytársaság teljes vadászterületén – így az iváni és a röjtöki, valamint a Soproni-hegyvidék erdeiben a hajnali és a késő délutáni, esti órákban a rossz látási viszonyok miatt immár veszélyes gombászni vagy sétákat tenni a fák között. Az esetlegesen bekövetkező vadászbalesetek kialakulásának megelőzése céljából a TAEG Rt. – törvény adta jogával élve – sorompóval záratja le az erdei utakat, és korlátozza a bejárást. Mától kezdőden október közepéig kizárólag reggel 8-tól délután 4-ig lehet sétálgatni, illetve gombászni az erdőben. A rendelkezés betartását az erdészek a rendőrséggel közösen ellenőrzik. A soproni parkerdőre – így például a Dalos-hegyre, a Károly-kilátó környékére – ugyanakkor nem vonatkozik a tilalom.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Sopron Bank tovább terjeszkedik

A Bank Burgenland 90 százalék feletti mértékben Burgenland tartomány tulajdona és az európai uniós jogszabályok értelmében az államnak meg kell szabadulnia a tulajdonosi kötöttségektől, világította meg az anyabank eladási kényszerének hátterét a vezérigazgató. Mint azt korábban megírtuk, a közelmúltban állt el vásárlási szándékától Mirko Kovats gyáriparos. Tovább olvasom