Kisalföld logö

2018. 09. 19. szerda - Vilhelmina 13°C | 27°C Még több cikk.

Körkérdés a körházról

Sok bosszúságot okoz a Csengery utcai körforgalom tőszomszédságában zajló építkezés. Többen a forgalom lelassulásáról panaszkodnak, s nem értik, hogy lehet a szűk kereszteződésben ekkora építkezésbe fogni.
Fotóillusztráció: Somló Samu Az autósokat a félig a járdán álló teherautók kikerülése is akadályozza a közlekedésben.
A probléma a Helyi Érdekegyeztető Tanács ülésén is téma volt. – Megáll az élet a Csengery utcában, ha a körforgalom melletti építkezésen nagyobb gépek dolgoznak – hangzott el a Helyi Érdekegyeztető Tanács legutóbbi ülésén, ahol a tagok a lakosságtól érkező panaszokkal is szembesítették az önkormányzatot képviselő alpolgármestert. A munkaadói oldal a környék zsúfoltságára hívta fel a figyelmet, amit tovább bonyolítanak a munkagépek, a közlekedőkhöz veszélyes közelségbe kerülő daruk.

Felmerült, hogy a saroktelek beépítése akadályozhatja majd a Csengery utcai csomópont forgalmát, s kritikaként az is elhangzott, hogy leállósáv kialakítása nélkül nyílik majd az irodaház.

Szabályos ügymenet

– Márciusban ment ki a hivatalból az építési engedély, amit tizenhárom kereskedelmi és irodahelyiséget, egy szolgálati lakást, két személyfelvonót tartalmazó irodaházra és kéménymagasításra kértek – mondta el Dobos József, a műszaki iroda vezetője. Az ügymenet szabályos volt, hiszen mint Kalmár István alpolgármester a helyi érdekegyeztetők ülésén is hangsúlyozta: a hatályos rendezési terv alapján történt az engedélyeztetés. Az építtető, az Investor Property Kft. az önkormányzat tulajdonosi hozzájárulását is bírja ahhoz, hogy az első emeleti rész kilógjon a közterület, azaz a járda fölé, így védve majd a kirakatot nézegetőket az esőtől...

Kerekes Attila, a kivitelező Stettin Hungária Kft. ügyvezetője szerint elsősorban a körforgalom lassítja a Csengery utca forgalmát, nem az építkezés. „Esetleg egy kicsit a mixer, amikor jön, de az egy hónap alatt két nap, ha előfordul" – teszi hozzá. A kivitelezők beszerezték az önkormányzati engedélyeket, s a nagyobb gépek munkája alatt forgalomirányítójuk is segít a közlekedőknek – mondta el az ügyvezető.

Bejárat a Győri út felől

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Csengery utca egyébként is hatalmas forgalmában az autósokat már az is dühíti, ha a félig a járdán álló teherautót kell kikerülniük – mint arról tegnap személyesen is meggyőződtek a Kisalföld munkatársai.

– Igyekszünk minél előbb túlesni az építkezésnek ezen a szakaszán, s a lehető legkevésbé zavarni a soproniakat – mondta el megkeresésünkre Szabados Ottó, az irodaház tulajdonosa. – Lehajtósáv valóban nem lesz, mert arra nem kaptunk engedélyt, az épületet a Győri út felől lehet majd megközelíteni. A három méter széles járda fölé másfél méterre nyúlik majd ki az első emeleti rész, így az senkit sem fog zavarni – tudtuk meg Szabados Ottótól.

Az összesen négyezer négyzetméteres, mélygarázzsal és felszíni parkolóval ellátott épület átadását decemberre tervezik. Mint a tulajdonos elárulta, az irodaházban orvosi rendelők, üzletek, irodák és motorszalon kerül kialakításra, de itt lesz a Kisokos és a Koktél szerkesztősége, valamint valószínűleg a nyugdíjbiztosító irodája is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zarándokok Mariazellbe

Évről évre az ősök nyomdokain zarándokol ki gyalog Mariazellbe a kópházi katolikus fiatalok egy… Tovább olvasom