Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Körjegyzőséget alakít Agyagosszergény és Fertőendréd

Agyagosszergény és Fertőendréd július elsejétől körjegyzőséget alakít. A jegyzői teendőket Horváthné Nagy Szilvia látja el.
Agyagosszergény korábban 25 millió forintot nyert el az önhibáján kívül hátrányos települések pályázatán. A támogatás fő feltétele a körjegyzőség kialakítása volt. A település önkormányzata ezért határozott úgy, hogy Fertőendréddel hoz létre közös jegyzőséget.

– Így nemcsak a támogatáshoz jutunk hozzá, hanem a jegyző bérét is megtakaríthatjuk, ugyanis ezt az állam fedezi – mondta el érdeklődésünkre Ratatics Tiborné, Agyagosszergény polgármestere. – Agyagosszergény korábbi jegyzője, dr. Sárvári Szabolcs az állásra nem is pályázott, ugyanis nem volt meg a kötelező kétéves szakmai gyakorlata. A fiatal szakember már idén áprilisban felmondott, és a soproni önkormányzatnál helyezkedett el. Július elsejétől agyagosszergényi székhellyel jön létre a körjegyzőség, amelyet Horváthné Nagy Szilvia vezet majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyár végéig döntenek az iskolákról

Az önkormányzatok maguk dönthetik el, hogy saját fenntartásban vagy társulásban működtetik-e az iskolájukat. Miként arról is, hogy megszüntetik-e az intézményt. A törvény szerint június 15. és augusztus 31. között van lehetőség a változtatásokról dönteni. Tovább olvasom