Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -3°C | 6°C Még több cikk.

Kórházi kitüntetés Winkler Mária főorvosnőnek

Sopron - A soproni kórházban 1964 óta tevékenykedő dr. Winkler Máriát a Soproni Erzsébet Kórházért díjjal tüntették ki. A szemész főorvos napjainkban is aktívan részt vesz a gyógyításban.
Dr. Winkler Mária szemész főorvos több mint 44 éve dolgozik a soproni Kórházban, emellett az Állami Szanatóriumban is gyógyít. A Kórház vezetése szerint neki és utódainak köszönhetően a soproni szemészet országszerte elismertségnek örvend. Fáradhatatlan munkáját és szakértelmét most a Soproni Erzsébet Kórházért díjjal tüntették ki. Tíz éve kiemelkedő orvosi tevékenységét Dr. Király Jenő-díjjal ismerte el az önkormányzat.

– A Debreceni Orvostudományi Egyetemen 1964-ben diplomáztam, azóta dolgozom a soproni Kórházban – mondta érdeklődésünkre dr. Winkler Mária győri születésű szakorvosnő, aki Mosonmagyaróváron nőtt fel.

A Kórházi kitüntetésben részesült dr. Winkler Mária nevéhez több korszerű műtéti eljárás bevezetése fűződik.

– Négy évre rá a budapesti szemészeti klinikán szakvizsgáztam. Arra vagyok a legbüszkébb, hogy több évtizedes soproni munkám során soha nem volt konfliktusom sem a kollégákkal, sem a betegekkel, sem a beosztottakkal.

Dr. Winkler Máriát 1973-ban nevezték ki a Kórház szemészetének osztályvezető főorvosává, amely posztról 1999-ben a felmentését kérte. Azt szerette volna, hogy az osztály rekonstrukciójának befejezése már az utód feladata legyen. Azóta főorvosi beosztásban látja el teendőit a járóbeteg-ellátásban. Az eltelt évtizedek során az ő nevéhez fűződik több korszerű műtéti eljárás bevezetése, így például a mikrosebészet, a műlencse-beültetés, továbbá a lézertechnika alkalmazása.

Dr. Winkler Mária főorvos búcsúzóul elmondta: a soproni szemészeti osztály most is nagyon jó kezekben van. Ha idén már a visszavonulás gondolatával is foglalkozik, a Kórházi munkára mindig örömmel fog visszagondolni.

Olvasóink írták

  • 2. nem mondom meg 2008. január 24. 21:27
    „Csak az a sajnálatos, hogy mindig azok kapják, akiket utána "nyugdíjaznak"...”
  • 1. thurvj97 2008. január 21. 14:31
    „Szívből gratulálok Dr Winkler Mária főorvosasszonynak megérdemelt kitüntetéséhez.Szakmai tudása,embersége alapján talán egyik legismertebb és legnépszerűbb orvosként kapta meg a jogos elismerést.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bemutató az egészségmegőrzés jegyében

Fertőd - Akkreditált képzés is indul Fertődön. Múltból a jelenen át a jövő nemzedékéért címmel… Tovább olvasom