Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Kórházi elismerések Sopronban

A hagyományokhoz híven, idén is az évzáró karácsonyi ünnepen adták át a ˝Soproni Erzsébet Kórházért˝ díjakat. Az elismerést dr. Komornoki László és dr. Fónay Károly kapta.

A Soproni Erzsébet Oktató Kórház a Pannónia Med Hotel Európa Termében tartotta hagyományos karácsonyi ünnepségét a hétvégén.

Prof. dr. Baranyai Tibor főigazgató főorvos köszönetet mondott kollégáinak és mindazoknak, akik a mögöttünk hagyott esztendőben segítették az intézmény gyógyító-, tudományos és oktatótevékenységét. Mint mondta, az adventi időszak olyan alkalom az ember számára, amikor elűzhetjük életünkből a közömbösséget, a rosszindulatot és a lelkünk megtisztulásával közeledhetünk a szeretet ünnepéhez.

Dr. Komornoki Lászlónak prof. dr. Baranyai Tibor főigazgató főorvos adta át a ˝Soproni Erzsébet Kórházért˝ díjat.
Dr. Komornoki Lászlónak prof. dr. Baranyai Tibor főigazgató főorvos adta át a ˝Soproni Erzsébet Kórházért˝ díjat.

A főigazgató főorvos ˝Soproni Erzsébet Kórházért˝ díjat adományozott dr. Komornoki Lászlónak, a Sopron Holding vezérigazgatójának, aki évek óta jelentős összeggel támogatja a kórház alapítványát, segítette az utak, a térvilágítás karbantartását, az orvosi lakások rendbetételét és hozzájárult a két intézmény közötti jó partneri viszony kialakításához.

A másik kitüntetett dr. Fónay Károly PhD, aki hosszú pályafutása során kiemelkedő gyógyító, oktató és tudományos tevékenységet végzett. A 2010 januárjában nyugállományba vonult osztályvezető főorvos több mint 20 évig állt a pulmonológiai osztály élén és ellátta a kórház tudományos igazgatóhelyettesi munkáját. Tudományos munkássága elsősorban a kardiopulmonológia határterületei felé irányult. E témakörben védte meg kandidátusi értekezését, 39 dolgozatot publikált, 46 nemzetközi és hazai kongresszuson tartott előadást. Király Jenő- és Miskovits Gusztáv-díjas, főtanácsosi címmel rendelkezik.

A meghívottakat az advent és a karácsony jegyében Tóth András szavalataival, valamint Ránki Dezső és Klukon Edit zongorajátékával köszöntötték, akik Beethoven IX. szimfóniájának Liszt által készített, kétzongorás változatát adták elő.

Olvasóink írták

 • 8. barka 2010. december 20. 20:16
  „Szívből gratulálunk Komornoki Úr!
  Akkor most már kitüntetéssel ega zsebében lehetne ÉRDEMBEN intézkedni a hóeltakarításról. Szomorú a helyzet: egyetlen soproni úton/utcában sincs normálisan eltakarítva a hó. Sem a főbb utak (Lackner Kristóf utca, Várkerület, Lövér krt., Kossuth utca), sem az Önök szerint "másodrendű utak" (Alsőlövér utca, Selmeci utca, Makó utca, Teleki Pál utca, IV. László király utca stb, stb...) A telefonügyeletes a következő válaszokat adta az elmúlt hetek hóesései kapcsán:
  1. hóesésben nem járnak a hótolók
  2. - 7 fok alatt nem szórnak sót, mert megfagy
  3. ha már jártak rajta autók, nem tudják eltolni a havat

  Egyetlen kérdésem van: nem hóesésben, - 7 foknál melegebb időben, s mielőtt még nem taposták le az autók (mondjuk ma, tegnap egész nap) miért nem dolgozik egyetlen hótoló sem a városban? Miért kell csúszkálva közlekedni a zárójelben felsorolt útszakaszokon?
  Tudom, ez nem Ausztria. Mégsem vagyok hajlandó elfogadni ezt a helyzetet!”
 • 7. rozinéni 2010. december 20. 16:37
  „NANU nem azért voltam ott hogy ücsörögjek, de szivből kivánom neked hogy ne kelljen megtudnod milyen az mikor kicsi gyermekeddel ott kell éjszakáznod”
 • 6. rozinéni 2010. december 20. 16:33
  „lakoss1 hidd el ha lenne szivesen adnék”
 • 5. zotyo 2010. december 20. 11:24
  „Az éttermekben kevesebb terembérleti számlát lehessen elszámolni(amin a nagyok esznek, isznak) és már lesz is pénz sok mindenre!Csak utána kellene nézni!De ki?”
 • 4. Nanu 2010. december 20. 11:13
  „Rozinéni, csak nem ücsörögni akarsz a gyerekosztályon ahol annyi dolog lenne..!! kicsi a gyerekágy feküdni igaz ? :)”
 • 3. lakoss1 2010. december 20. 10:54
  „rozinéni,adjon rá lóvét.”
 • 2. rozinéni 2010. december 20. 10:18
  „SZIVBŐL GRATULÁLOK, DE HA LEHET LEGKÖZELEBB A GYERMEK OSZTÁLY FOTELÁGYAIT CSERÉLJÉK KI MERT AZ ELÉG SIRALMAS NEM VALAMI JO ÁLLAPOTBAN VANNAK”
 • 1. Eüdolgozó 2010. december 19. 23:12
  „A szakdolgozókat vajon mikor ismerik el? Vajon mikor kapják meg a jogosan járó elmaradt ügyeleti díjukat? A bíróság megítélte, hogy jogos a követelés! A kórház ajánlott is egy összeget, de a saját szavát sem tartja be! Köszönjük Igazgató Úr!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűnt, keresi a rendőrség Szemetke Krisztiánt

A Soproni Rendőrkapitányság közigazgatási eljárást folytat Szemetke Krisztián intézeti nevelt… Tovább olvasom