Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Kórházért díj Szilágyiéknak

Sopron - A Soproni Erzsébet Kórházért díjjal tüntették ki dr. Szilágyi Lászlót és feleségét, dr. Fodor Zsuzsannát. Kezdeményezésükre hozták létre két évtizede a Soproni Egészségügyi Alapítványt.

– Nagy megtiszteltetésnek vesszük, hogy egy belső munkatárs mellett bennünket, külsősöket is ilyen elismerésben részesítettek – nyilatkozta lapunknak dr. Szilágyi László, a Dental Pannónia ügyvezetője. – A Soproni Egészségügyi Alapítvány története a rendszerváltás körüli időkhöz nyúlik vissza: ez idő tájt nemcsak a minőségi kultúra intézményes támogatása rendült meg, hanem az egészségügyi és a szociális terület működését is forráshiányok zavarták. Annak idején ezért is támogattuk  a pavilonos elrendezésű Kórházat egy mentőautóval, hogy megoldódjék az intézményen belüli betegszállítás. Később cégünk egy korszerű személygépkocsit vett az orvosi ügyeleti szolgálatnak. Ekkor vetődött fel az egészségügyi intézmények szervezett formájú segítsége, s így kezdeményeztük két évtizede a Soproni Egészségügyi Alapítvány létrehozását. A Dental Pannónia a kezdetekben évi egymillió forinttal segítette az alapítványt, amely az első években nem élvezett széles körű támogatást.

A Szilágyi házaspár nevéhez fűződik a Soproni Egészségügyi Alapítvány kezdeményezése. Két évtizedes támogató munkájukat most Soproni Erzsébet Kórházért díjjal ismerték el. Fotó: G. M.


– Az alapítvány anyagi megerősödését a személyi jövedelemadó egy százalékának felajánlása tette lehetővé – vette át a szót dr. Fodor Zsuzsanna, aki az ezredfordulón egy másik egészségügyi – urológiai – alapítványt hívott életre az akkori osztályvezető főorvos kérésére.

Azóta összességében tízmilliókban lehet számolni, amekkora összegekkel segítette a Soproni Egészségügyi Alapítvány a Kórház szinte valamennyi osztálya és az alapellátás működését.
Dr. Fodor Zsuzsanna

– Úgy véljük, a soproniak közös összefogása meghozta az eredményt, s ennek is köszönhető, hogy az Erzsébet-oktatóKórház  európai színvonalú maradhatott. Reméljük, így lesz ez a jövőben is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Építési hiba vagy helytelen használat?

Sopron - Építési hiba vagy helytelen lakáshasználat? Ezt a kérdést kell eldönteniük a szakembereknek… Tovább olvasom