Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Körbetekerte a Balatont a 9 éves kislány - lelkileg is megerősödött

Osztrovszkij Cintia kilencesztendős, és a napokban érkezett haza élete harmadik erőpróbájáról, idén is körültekerte a Balatont.

A soproni kislány szüleivel Balatongyöröktől Balatongyörökig, azaz teljes kerületén kerékpározta körbe a Balatont.

– 2007-ben Balatongyörökön nyaraltunk, s a kempingben találkoztunk egy idősebb holland bácsival, aki megemlítette, hogy ő minden héten egyszer körbebiciklizi a magyar tengert. Ezt nagyon különösnek találtuk... – mesélte a mosolygós kislány, a Fenyő téri iskola tanulója.

– Akkoriban került óvodából iskolába a gyermekünk, s a váltás megviselte lelkileg. Nem találta a helyét, úgy tűnt, picit elveszítette a talajt a lába alól. Arra gondoltam, valami nagy dolog segítene abban, hogy visszanyerje az önbizalmát. Ez a kerékpáros túra pont kapóra jött, magam is azt gondoltam, ha egy szikár nyugdíjasnak ez hétnaponta sikerül, nekünk sem okozhat gondot – fogalmazott az édesapa.

Cintia játéknak tekinti a kalandtúrát, már harmadszor tekerte körbe a Balatont.
Cintia játéknak tekinti a kalandtúrát, már harmadszor tekerte körbe a Balatont.

A család azóta évente körbetekeri a Balatont. Balatongyörökről indulnak, a táv több mint 220 kilométeres. Eleinte három-négy naposra tervezték a kalandot, de két és fél nap alatt végeznek a távval. Így volt ez idén is.

– Naponta 50 kilométer a cél. Cintiát kértem, álljon fel a nyeregből, ha fárad, de soha nem jelezte, hogy pihenni szeretne. Így az első nap 100 kilométert tekertünk, naponta 8–9 órát ültünk a bicajon – mondta az édesapa.

– Persze időnként megálltunk, fürödtünk, fagyiztunk, ebédeltünk. Az idei túra volt a leginkább megterhelő, mert 35 fokos hőségben bicajoztunk, de sokkal jobban bírtam, mint apukám vagy anyukám. Ők az emelkedőknél leszálltak, én meg a dombon nevetve vártam őket – kacagott a kislány.

A családfő elmondta, ő már gyermekkorában megtanulta, hogy mindenért meg kell küzdenie. Szeretné, ha a kislánya is tudná, hogy az életben nagyon nagy szükség van a kitartásra. A kalandtúrával elérték az eredeti célt, a gyermekük lelkileg is megerősödött, büszke és boldog, amikor a körút végén újra meglátja a Balatongyörök táblát. Játéknak tekinti az egészet, amiért játék jár cserébe. Minden esztendőben ugyanis a célban megajándékozzák őt a szülei, kapott már tortát, kártyát, oklevelet, de gyermekholmikat, csecsebecséket is. Cintia a tanév során is sokat mozog, úszik és táncol a különórákon. Tizennyolc éves koráig azonban minden esztendőben szeretne útra kelni, hogy a szüleivel együtt hármasban tekerjék körbe a Balatont.

Olvasóink írták

 • 10. n.andreas7 2010. augusztus 03. 20:28
  „Gratulálunk Cintia nagyon nagy teljesítmény egy 9 éves kislánytól. Apa és anya nagyon büszkék lehetnek rád sőt mindenki aki ismer büszke lehet rád.További szép sikereket kívánunk az élet minden területén. Szép nyarat és jó pihenést.

  Kedves LordByron képzeld van akit érdekel, neked a tojáshéj a fenekeden, nem kell irigykedni. Tudod igazad van, hogy te mit csinálsz senkit nem érdekel. De,hogy örömet szerezzek neked felajánlom szívesen finanszírozok egy cikket a LEGNAGYOBB IDIÓTA címszóval .ez biztos mindenkit érdekelni fog.”
 • 9. Rennie79 2010. július 31. 10:54
  „KEDVES LordByron!!!!!
  SZERINTEM INKÁBB MINDIG ILYEN DOLGOKRÓL SZÓLJANAK A HÍREK,MERT EZ LEGALÁBB ÖRÖMTELI HÍR.
  ÉN SZÍVESEBBEN OLVASOM EZT,MINT HOGY KI KIT ÖLT MEG ÉS HOL TÖRTÉNT TRAGÉDIA.:(
  REMÉLEM EGYET ÉRTESZ EZZEL.
  ÜDV.”
 • 8. Rennie79 2010. július 31. 10:38
  „GRATULÁLOK CINTI!!!!ÉS SOK SZÜLŐ VEHETNE PÉLDÁT CINTIA SZÜLEIRŐL,MERT EBBEN A ROHANÓ VILÁGBAN HAJLAMOSAK VAGYUNK MEGFELEDKEZNI AZOKRÓL AKIK A LEGFONTOSABBAK,A GYERMEKEINKRŐL.
  SZÉP VOLT OSZTROVSZKIJ CSALÁD!!!!!!:)”
 • 7. Krisztus23 2010. július 31. 00:38
  „Gratula :)”
 • 6. LordByron 2010. július 30. 21:05
  „Nemár hogy ilyeneket kell itt közzétenni. Gratula meg minden, de mégis kit érdekel. Én 16 éves vagyok és már többször körbebicikliztem a Balatont és a Fertőt is. És mégsem hirdetem az interneten vagy óriásplakáton. Mert nem érdekel senkit.”
 • 5. soproni 2010. július 30. 19:13
  „3.egysoproni! Jól tudod.aug.21-22,sátrazás,gulyásparti.”
 • 4. soproni 2010. július 30. 17:40
  „A dícséret a szülőket is illeti,mert ők mutatnak jó példát Cintiának. A számítógép előtt felnövő gyermekek biztos nem olyan boldogok,mint ez a kislány,akit így nevelnek a szülei.”
 • 3. egysoproni_ 2010. július 30. 16:58
  „Gratula!!

  Az aug. 21- 22-i Fertő tó kerülésről tud valaki valamit?”
 • 2. ooooo 2010. július 30. 15:23
  „Cintia! GRATULA! ;)”
 • 1. bugyortudor 2010. július 30. 12:11
  „Szép teljesítmény ez egy 9 éves kicsi (nem is annyira) lánytól. Gratulálok Cintia. Örülnék, ha az én lányaim is majd ilyen kitartóak lennének másban is, nem csak édesanya és édesapa szekálásában :-) Hihi.
  B.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Földgömb díszíti a körforgalmat

Megszépült az egykor sok kritikát kapott kópházi körforgalom. Egy osztrák származású helyi lakos… Tovább olvasom