Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Korábban egymásra vallottak a vádlottak

Folytatódott a soproni Wesselényi utcai boltban történt fegyveres rablás büntetőpere.

Dr. Gajdos Anikó bíró és tanácsa folytatta a 2014 februárjában történt Wesselényi utcai boltban történt fegyveres rablás büntetőperét.

Mint arról korábban beszámoltunk, az egyik koronatanú visszavonta azt a vallomását, amellyel két fiatalt vádolt meg fegyveres rablással. Állította, hogy bosszúból tette. (Előzmény: „Fordulatot vett a büntetőper", Kisalföld, 2014. október 18.)

Dr. Gajdos Anikó bíró és dr. Monostori Zoltán ügyész a fegyveres rablás részleteinek kiderítésén dolgozik.
Dr. Gajdos Anikó bíró és dr. Monostori Zoltán ügyész a fegyveres rablás részleteinek kiderítésén dolgozik.


A bíróság ezek után újabb tanúkat idézett be, hogy kiderítse az igazságot. Köztük a Soproni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának munkatársait, akik részletezték, miként jutottak az elkövetők nyomára.

Mint elhangzott, a külső és belső biztonsági kamerák nyilvánosságra hozott felvételei után jelentkezett egy illető, aki felismerni vélte az egyik elkövetőt. A házkutatás során meg is találták nála azt a maszkot, amit a rabláskor viselt. A tanúkutatás mellett ez alapján indult a nyomozás.

A fiatalember – aki most a másodrendű vádlott – a rendőrségi meghallgatásakor beismerte tettét. A nyomozás során az is kiderült, ő lehetett a fegyveres rablás értelmi szerzője.

Ezt annak a társának a vallomásából tudták meg a rendőrök, aki más bűncselekmények miatt időközben előzetesbe került. A bírósági büntetőperben a nyomozók állították, a gyanúsítottak egymásra is vallottak. Olyan részletekről kaptak információt tőlük, amiket csak ők tudhattak, ugyanis azokat korábban nem hozták nyilvánosságra. A tanúmeghallgatásokat követően dr. Gajdos Anikó bíró elnapolta a büntetőpert, s további tanúkat idézett be.
  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magas László: a fegyelmezett gazdálkodás nyugodt évet jelent Sopronban

A város 2015. évi költségvetése 17,1 milliárd forint bevétellel és ugyanennyi kiadással számol -… Tovább olvasom