Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Kópházán megszűnt az összeférhetetlenség

Törvényességi észrevételt küldött a közigazgatási hivatal a kópházi önkormányzatnak.
Grubits Ferenc polgármester
Kópházán a legutóbbi képviselő-testületi ülésen eleget tettek a Nyugat-dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal kikötéseinek. A hivatal törvényességi észrevételében megjegyezte, hogy a bizottságok vezetőit nem a törvényi előírásoknak megfelelően választották meg. A kialakult helyzet rendezésének határidejeként február 15-ét jelölték meg.

– Az önkormányzatokról szóló törvény előírja, a bizottsági tagok több mint felét a képviselők közül kell választani, továbbá az elnököket is a képviselő-testület szavazhatja meg – mondta el lapunknak Fritz Balázsné, a törvényességi ellenőrzési főosztály vezetője. – Kópházán a bizottsági elnököket előzetesen a bizottságok választották meg, ez pedig szabálytalan volt, hiszen erről a képviselő-testületnek kell szavaznia. A levélben leírtuk továbbá, hogy az alpolgármester – Egresitsné Firtl Katalin – nem lehet a pénzügyi bizottság tagja is. Az észrevételünket még tavaly december végén postáztuk.

Fritz Balázsné hozzátette még, a hivatalnak kötelessége a beérkezett jegyzőkönyvek alapján felhívni az önkormányzatok figyelmét, ha valami nem az előírásoknak megfelelően történik. Kópházán határidőre kijavították a hibát.

Az ügyben megkerestük Grubits Ferencet, Kópháza polgármesterét is.
A múlt heti képviselő-testületi ülésen rendeztük a közigazgatási hivatal által felvetett észrevételeket – közölte a polgármester.
– Ezzel egy időben az alpolgármesteri összeférhetetlenség is megszűnt. A képviselők egyébként ugyanazokat a személyeket hagyták meg bizottsági elnökökként, akik korábban is voltak. Ennek értelmében a pénzügyi bizottság elnöke Egresits Sándor, az ügyrendié Fliátz Péter, az egészségügyi és szociálisé pedig Egresitsné Taschner Mónika lett. Az alpolgármesteri teendőket továbbra is Egresitsné Firtl Katalin látja el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összefogás az általános iskoláért

Fertőendréden az általános iskola alsó, Agyagosszergényben pedig a felső tagozat szűnik meg… Tovább olvasom