Kisalföld logö

2017. 06. 22. csütörtök - Paulina 19°C | 32°C Még több cikk.

Kópháza terjeszkedik

Több mint fél évtizeddel azután, hogy a kópházi önkormányzat ipari és kereskedelmi-szolgáltató területet jelölt ki a falu határában, megkezdődött az első beruházás.
Kópházán még 1996-ban döntött arról a képviselő-testület, hogy a falu határában lévő területek ipari és kereskedelmi célokat szolgálhatnak. Az akkor elfogadott Általános Rendezési Tervnek megfelelően, nemrég zöldmezős beruházás vette kezdetét. Az önkormányzat hat éve az ezt elősegítő kedvezmények megadásáról is határozott, így például a letelepülő vállalkozások egy évig mentesülnek az iparűzési adó alól. A községet gyarapító adóbevételek kizárólag fejlesztésekre – útépítésre, egyéb korszerűsítésekre – fordíthatók.

– Az első letelepülő vállalkozást valószínűleg hamarosan több is követi – tudtuk meg a kópházi polgármesteri hivatalban. – Ipari területeink nemcsak a megyénkbeli cégek, hanem az osztrák, a német és a holland üzletemberek érdeklődését is felkeltették. Az önkormányzat a megfelelő korlátozó intézkedésekről sem feledkezett meg, eszerint nehézipari üzemek működése nem kívánatos a környéken.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ráfizetéses nyilvános üzletág

Négy nyilvános illemhely szolgálja Sopronban a helyiek és az idelátogatók szorító gondjainak… Tovább olvasom