Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Kópháza - Idén 295 millió forintból gazdálkodhatnak

A 2092 lélekszámú település képviselő-testülete elfogadta a falu idei költségvetését a minap.

– Ez évben 295 millió forintból gazdálkodhatunk, és ez harmincmillió forinttal több, mint tavaly – közölte Grubits Ferenc polgármester. – Ez a megnövekedett helyiadó-bevételeknek köszönhető. Közel százötven vállalkozás működik a településen.

Noha ez a szám évek óta stagnál, a tavalyi adóbevételek meghaladták az előző évit. Az önkormányzat most a 2013-as eredménnyel számolva készítette el 2014-es költségvetési tervezetét. Kópháza évek óta adósság és hitel nélkül gazdálkodik, idén sem lesz másképp.

Grubits Ferenc polgármester (balra): A huszonötmilliós beruházással korszerű öltözővel, közösségi termekkel gazdagodik a falu.
Grubits Ferenc polgármester (balra): A huszonötmilliós beruházással korszerű öltözővel, közösségi termekkel gazdagodik a falu.


A polgármester részletezte: az elmúlt évben a főtér felújítása és rendezése jelentette a legnagyobb, 12 millió forintos beruházást. A temető útjainak egy részét is felújították, s új játszóteret hoztak létre. Amire még büszkék: megtörtént az utolsó, eddig burkolat nélküli utca aszfaltozása.

– A legnagyobb idei beruházásunk a sportpálya melletti, több mint száz négyzetméteres épület kívül-belül való felújítása – folytatta Grubits Ferenc. – Ennek eredményeképpen korszerű öltözővel, vizesblokkokkal és közösségi termekkel, klubhelyiséggel gazdagodik Kópháza.

A költségek elérik a huszonötmillió forintot, amelyből tizenötmillió pályázati pénz, a többi saját forrás. Az átadási ünnepséget március 21-én tartjuk. Az év másik nagy feladata a tájház közel kilencmillió forintos korszerűsítése lesz, amelyre a turizmus fejlesztéséhez kapcsolódóan nyertünk pénzt a

LEADER-pályázaton. A Taeg Zrt. támogatásával a szőlőhegyen egy kilátó felépítését is tervezzük, nem messze Kópháza kiemelt turisztikai látványosságától, a Mátyás-kunyhótól. Folytatjuk a temetői utak rendezését, továbbá egy százhúszmillió forintos pályázatunk is elbírálásra vár. Amennyiben ez sikeres lesz, az eddig két helyen működő óvodánkat egy helyre, a Petőfi téri intézménybe csoportosíthatjuk át.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Képtelen történet a soproni társulattal

Képtelen történet címmel játékfilm készül a Kossuth-díjas Bánsági Ildikó és a soproni Petőfi Színház… Tovább olvasom