Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Könyvtári világháló

A Széchenyi-terv könyvtárak számára kiírt pályázatán hat számítógéppel gazdagodott a Városi Könyvtár Fertődön. Emellett ingyenes tanfolyam is indul az internetes tájékozódásról.
– A hat gép mellett egyéves ingyenes internet-hozzáférési lehetőséget is kaptunk azzal a feltétellel, hogy szervezzünk tanfolyamot, melyen a város érdeklődő polgárai elsajátíthatják a világháló használatával kapcsolatos alapismereteket – mondja Fülöpné Simon Edit könyvtáros. A városban
kevés háztartásban van internet, pedig tetszik vagy nem, ha információra van szükség, ez a leggyorsabb, leghatékonyabb módszer – véli a könyvtáros. – A tanfolyam ingyenes, de regisztrációs díjat kell fizetni. Ennek az a célja, hogy aki beiratkozik, érezze kötelességének, hogy eljár az órákra – mondja Fülöpné.

A pályázati támogatás mellett nagy szerepe van a tanfolyam létrejöttében a helyi önkormányzatnak. A fertődi Városi Könyvtár az ingyenes, 20 órás képzés elvégzése után is lehetőséget biztosít majd a világhálón már ismerősként mozgó látogatók számára az ingyenes internetezésre. A sok jelentkezőre való tekintettel több csoportban zajlik a képzés. Az egyéves pályázati támogatás lejárta után a könyvtár továbbra is szeretné fenntartani az információszerzés ezen lehetőségét. A tanfolyam a biztosíték arra, hogy bőven lesz kinek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Palackok, de nem a polcon

Hiába keressük a nagyobb élelmiszerüzletekben a borvidékünket reprezentáló minőségi nedűket,… Tovább olvasom