Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Könyvet adnak ki Áron díjazott írásával

Pereszteg - Külügyminisztériumi különdíjat vehetett át egy országos iskolai levélíró pályázaton Berényi Áron, a peresztegi általános iskola tanulója. Áron műve könyvben is megjelenik.
A peresztegi fiú az elismerést Csukás Istvántól személyesen vehette át Budapesten

Az Éljünk együtt barátságban elnevezésű levélíró pályázaton Magyar nóta és szerb kóló című leveléért külügyminisztériumi különdíjjal jutalmazták Berényi Áront. A peresztegi fiú a díjat Csukás Istvántól személyesen vehette át Budapesten. Áron levelét a többi díjazott művel együtt könyv formában is kiadják, amely rövidesen eljut minden könyvtárba és iskolához. A fiú könyvet és aznap kiadott bélyegsorozatot kapott ajándékba a díjazottakat méltató fogadáson.

A díjkiosztót rövidesen a Cimbora ifjúsági műsor is bemutatja.
A díjkiosztót rövidesen a Cimbora ifjúsági műsor is bemutatja.

– Édesapám részéről szerb gyökerekkel rendelkezik a család, a mai napig sok időt töltünk a Vajdaságban, ez ihlette a békés egymás mellett élésről szóló levelemet – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Áron, aki édesanyja szerint folyamatosan ír. Hol verset, hol novellákat, mindig dolgozik valamilyen szépirodalmi alkotáson. A díjazott mű egy barátjának címzett levél, melyben a közös emlékeket eleveníti fel.

„Jugoszláviában éltünk és elment az áram, így gyertyafény mellett játszottunk tovább. Szülői kísérettel jöttek el a barátaink hozzánk, mivel az utcák is sötétségbe borultak. Szóval sem az áramkimaradás, sem a nyelvi nehézségek nem akadályozták a jókedvünket. Sajnálom, hogy akkor nem voltál velünk. A barátság a legszebb szó a földkerekségen. Éljünk együtt barátságban, mert az nagyon jó és biztonságot ad. A barátság az, amitől jókedvre derülök."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helyiekről szóljon a regionális híradó

Sopron - A jövőben még több, az országos hírek helyi vonatkozását bemutató háttéranyagot készít a… Tovább olvasom