Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Könyvesboltot is nyitna a baptista gyülekezet

Sopron - A Rákóczi utca 41. szám alatt új lakásrészt vásárol meg a Bárka Baptista Gyülekezet az önkormányzattól. A helyiségekben szeretetszolgálati irodát, könyvesboltot és közösségi helyiségeket alakítanak ki.
A közgyűlésen meghozott döntés értelmében tizenhárommillió-háromszázezer forintért a Bárka Baptista Gyülekezet megvásárolhatja a gyülekezettel egy épületben található utcafronti lakást.

– A lakás megvásárlásával lehetővé válna a belső udvarban található imaházunk bővítése – mondta el a Kisalföldnek Varga László Ottó, a gyülekezet lelkésze. – Ilyen módon a közösségi helyiség megközelítése az utcáról könnyebben megoldható lenne. Szeretnénk keresztény könyvesboltot nyitni, valamint a szeretetszolgálat számára egy irodahelyiséget kialakítani. A Magyar Baptista Szeretetszolgálat karitatív tevékenységét ugyanis Sopronra is ki szeretné terjeszteni.

Varga László Ottó azt is elmondta, az átalakított lakrészben a Komédiás Magyar Integrált Színház mint a gyülekezet partnere is helyet kapna. – Gyülekezetünk létszáma folyamatosan emelkedik, jelenleg gyerekekkel együtt körülbelül százharminc tagunk van – tette hozzá a lelkész. – Félő volt, hogy egy-két éven belül „kinőnénk" a hátsó imaházunkat, ezért kértük, hogy átvehessük a helyiségeket. Az önkormányzat hivatalos levele kézhezvétele után szeretnénk mielőbb megvásárolni a lakást és belekezdeni az átalakításba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közjáték a Deák tér avatásán

Sopron - Kínos közjáték előzte meg a Deák tér hivatalos átadását tegnap. A polgármester nem tudta… Tovább olvasom