Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Könyvbörze kedden és szerdán

Sopron - Szépirodalmi és szakirodalmi könyvek is szerepelnek azon a könyvbörzén, amelyet a Magyar Kultúra napja alakalmából rendez a Széchenyi István Városi Könyvtár. Ebből az alkalomból kedden ingyenes beiratkozás is volt az intézményben - számolt be a Nap Rádió.

Hallgassák meg a Nap Rádió riportját!

-------------------------------

Könyvbörze a könyvtárban

Sopron - Könyvbörze kezdődött kedden a Széchenyi István Városi Könyvtárban. Az érdeklődők ma – és még január 29-én, kedden – is jelképes áron vásárolhatnak a kötetekből. 

A magyar kultúra napja alkalmából könyvbörzét rendeznek a Pócsi utcai könyvtárban a leselejtezett kötetekből. Orbánné Kalmár Judit könyvtárigazgató elmondta: a nyáron lezajlott nagy állomány-ellenőrzés során vették számba azokat a köteteket, amelyekből a szükséges három-négy példánynál – az új kiadásokból való vásárlás miatt – több is akad.

Ötezer könyv került fel így a listára, amelyet bárki elvihet annyiért, amennyit szán rá.

Főképpen a nyugdíjasok és a diákok élnek a lehetőséggel. A szépirodalmi művek mellett ismeretterjesztő, képzőművészeti és más tematikát – sportot, szabadidőt, konyhaművészetet felölelő – könyvek találhatnak így új gazdára. A délutáni órákig már több mint félezer kötetet vittek el a könyvbarátok. Ma reggel fél 8-tól délután fél 2-ig, január 29-én reggel 10-től este 6-ig lehet válogatni a könyvek között.
Maier Noémi, a Handler-szakközépiskola ruhaipari szakos elsőse régóta könyvtári tag.

– Stephen Crane A bátorság vörös kokárdája című könyvéért tettem a gyűjtőurnába negyven forintot a zsebpénzemből. Az amerikai történelemről szól a könyv, biztosan érdekes lesz.
Vincze Gábor lakatos is imádja a könyveket.

– Odahaza még a ruhásszekrényben is vannak kötetek. Ezt a beszerzési lehetőséget nem szalasztom el, mert a könyvtári kötések tartósabbak. Egyelőre a bőség zavarával küzdök, miket vigyek haza...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyanú: utazó bűnözők?

Sopron - Három betörés is történt Sopronban az elmúlt napokban, több mint 17 milliós a kár. A… Tovább olvasom