Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Konferencia: IMF megállapodás csökkenthetné a kamatkiadásokat

Finanszírozás - kockázatkezelés - csaláskutatás: pénzügyi szakemberek soproni konferenciája az ország helyzetéről.


A csütörtökön, pénteken zajló konferenciát Székely Csaba a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karának dékánja és Vágyi Ferenc Róbert a Pénzügyi és Számviteli Intézet igazgatója, a MOKLASZ alelnöke nyitotta meg, majd ezt követően Fodor Tamás, Sopron Város polgármestere köszöntötte a Konferencia résztvevőit.

15. 06

Balogh László a Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja, előadásában a vállalkozások által napjainkban hozzáférhető finanszírozási lehetőségeket mutatta be, különös tekintettel az alternatív finanszírozási formákra.

Ezen belül kitért az iszlám bankrendszer sajátosságaira, a szegények bankjára, valamint a helyi pénzek gazdaságélénkítő szerepére is.

14. 19

Csáki Ferenc a Magyar Faktoring Szövetség elnöke előadásában elsősorban a faktoringnak és a rövid lejáratú hitelezésnek az összevetését végezte el.

A világ és hazánk faktoring piacának, a faktoring folyamatának és típusainak bemutatása mellett kitért a faktoring iparág gazdasági jelentőségére is. Hangsúlyozta, hogy a faktoring nem csupán finanszírozást jelent, hanem egyben aktív üzletpolitikai eszköz is.

13. 33

Darák Péter, a Kúria elnöke az Európai Unió bíróságának legjelentősebb adóügyi döntéseit ismertette, s azoknak a hazai joggyakorlatra gyakorolt hatásait elemezte.

12. 00

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, az államháztartás ellenőrzése során levont tapasztalatokat összegezte és ismertette, kiemelt szerepet szánva az államháztartás finanszírozásának ellenőrzése során szerzett tapasztalatoknak.


11. 20

A nyitó előadás keretében Kovács Árpád a Költségvetési Tanács elnöke az államháztartás finanszírozása és az országkockázat közötti összefüggésrendszert vizsgálta. Európai kitekintést adott a költségvetési kiadások GDP arányos szerkezetéről, szemléltette a csődkockázat elmúlt évekbeli változásának tendenciáit különös tekintettel a közép-európai államokra, valamint bemutatta a gazdaság veszélyeztetettségi faktorait is ezen államok vonatkozásában.

Hangsúlyozta, hogy az IMF megállapodás érdemben járulhatna hozzá a kamatkiadások csökkenéséhez, s hogy komolyabb költségvetési átrendezések nélkül nehéz lesz elérni a 2013. évi deficitcélt. A Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karának Pénzügyi és Számviteli Intézete valamint a Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete (továbbiakban MOKLASZ) évekkel ezelőtt közösen határozta el, hogy igyekszik hozzájárulni a gazdaságban jelentkező feszültségek és kihívások valós okainak feltárásához, s egyben megkísérli bemutatni, hogy a pénzügyi, illetve az adórendszer rendelkezésére álló eszközök segítségével, mennyiben lehet hozzájárulni a gazdaságot érintő kedvezőtlen külső és belső hatások negatív következményeinek tompításához.A tudósítást folyamatosan frissítjük!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felélednek a határon átívelő zarándokutak

Csütörtökön hálaadó zarándoklat indult a Fő térről Sopronkertesig (Baumgarten), pénteken a… Tovább olvasom