Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 31°C Még több cikk.

Konferencia-központ: befűtött a klíma

Rosszul működik a soproni Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Köz- pont klímaberendezése. A kinti forróság így nem kíméli a rendezvények résztvevőit, akik a színvonalas konferenciákon nem ehhez szoktak.
Szakemberek szerint a klímaberendezés a szükségesnél kisebb teljesítményű, és rossz a rendszer levegőterelése is.
A több mint másfél milliárd forintból felújított és átalakított, tavaly felavatott konferencia-központ az ígéretekhez híven minden igényt kielégítő, nagy befogadóképességű, szép és jó konferencia-központtá vált. Addig, míg be nem köszöntött a nyári kánikula...

„ A Széchenyi és a Liszt Teremben valóban nem megfelelő a klímaberendezés teljesítménye – ismeri el Nyerges Ferenc, a Pro Kultúra Sopron Kht. ügyvezetője. –

Az épület átadása óta ez már folyamatos probléma, amit természetesen jeleztünk a bonyolító mérnöki irodának, a Győr-Moson-Sopron Megyei Beruházási Kft.-nek és a tulajdonos önkormányzatnak is. Voltak egyeztetések a témában, sőt, a polgármester korábban megbízott egy szakembert a rendszer felülvizsgálatával." Nyerges Ferenc elmondta azt is, a helyzet megoldása érdekében az Építésügyi Minőségellenőrző Kht. szakvéleményét is megkérik. Az épület egyéves garanciális javításainak ideje egyébként a nyár végén jön el.

Szakemberek szerint a központ átalakításakor beszerelt klímaberendezés a szükségesnél kisebb teljesítményű, mely nem képes megfelelően lehűteni a hatalmas termeket és rossz a rendszer levegőterelése is. Különösen akkor okoz ez gondot, amikor a több száz résztvevő tölti meg a helyiségeket.

Ahhoz, hogy a berendezés normálisan lássa el a feladatát, több tízmillió forintos fejlesztésre lenne szükség. Egyelőre kérdés, hogy kit terhel a felelősség és a helyreállítás költsége. Dr. Karner Gyula, a beruházást bonyolító GyőrBer Kft. igazgatója szerint nem lenne stílusos és előremutató, ha a résztvevők egymásra mutogatnának. A problémát viszont mielőbb meg kell oldani – hangsúlyozza.
- Többször egyeztettünk már a klímaberendezés miatt, vizsgálták a rendszert a kivitelezők, a megrendelők, a bonyolítók, a tervezők részéről is. Meg vagyok győződve arról, hogy senki sem hibázott, ugyanakkor az is tény, hogy a klíma kapacitása nem megfelelő. Ez a gyönyörű épület megérdemli, hogy minden szempontból „egészségesen" működhessen. Közösen meg fogjuk oldani ezt a problémát – szögezte le dr. Karner Gyula.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatezer oldalasra dagadt az akta

A Soproni Bűnügyi és Felderítő Szolgálat vezetője, Lénárt Lajos alezredes szerint az ország egyik… Tovább olvasom