Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 21°C Még több cikk.

Koncertet szerveznek nők támogatására

Huszonhat svéd nő érkezett Sopronba a helyi Soroptimist klub meghívására a hétvégén.

Lautner Anikó és dr. Simon Éva a klub képviseletében elmondta, a svéd hölgyek – akik szintén a nemzetközi klubhálózat tagjai – többnyire vállalkozók.

Találkoztak Luka Enikő borásszal, így betekintést nyerhettek a helyi vállalkozó asszonyok mindennapjaiba. A nők jogi helyzetéről ma reggel rendeznek tanácskozást a városházán, majd ellátogatnak a levéltárba. Napközben a kismartoni (Eisenstadt) Soroptimist klub képviselői is csatlakoznak hozzájuk.

A soproni Soroptimist meghívására huszonhat fős svéd küldöttség érkezett a városba. Fotó: G. M.
A soproni Soroptimist meghívására huszonhat fős svéd küldöttség érkezett a városba. Fotó: G. M.


Este 7 órai kezdettel pedig jótékonysági koncertet tartanak a Pannonia Med Hotelben, Halmos Erika (zongora) közreműködésével, amelyre mindenkit jó szívvel várnak. A bevételt a kedvezőtlen helyzetbe került nők támogatására fordítják.

Christina Hedberg állatorvos Örebro városból érkezett hozzánk. – Magyarországon eddig már négyszer jártam, mindig lenyűgöz a gazdag műemlékvilág – nyilatkozta. – S hogy milyen a nők helyzete Svédországban? Nagyon jónak ítélem meg, ugyanakkor akadnak javítani való dolgok is. A svéd törvények a svéd kultúrára alapoznak, viszont sok a bevándorló. Fokozottabban kellene hát tekintetbe venni a különbségekből fakadó helyzetek sajátosságait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három lánya is siratja az elhunytat

A fertőrákosi Pfeiffer Zoltán darázscsípés okozta halálával három lány maradt apa nélkül.… Tovább olvasom