Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Koncert az árvízkárosultakért

Sopronban jótékonysági koncertet rendeztek a székelyudvarhelyi árvízkárosultak megsegítésére.
 A hétvégi program hatszázezres bevételéből – amelyből félmilliót az önkormányzat adott – tisztító- és fertőtlenítőszereket küldenek Erdélybe.

– Amikor az 1998-ban alapított Echo of Dalriada soproni együttes idén nyáron Székelyföldön koncertezett, megragadott bennünket az ott élők vendégszeretete, magyarságtudata, kedvessége – mondja a jótékonysági koncert ötletgazdája, Ficzek András, aki a magyar népzenét és irodalmat rockos hangvétellel párosító együttes egyik alapító tagja. – Hazajövetelünk után érte őket az árvízkatasztrófa.
„ Amikor a tudósításokból láttuk, mekkora pusztításokat végzett Erdélyben a természeti csapás, elhatároztuk, hogy megpróbálunk segíteni rajtuk."

Kezdeményezésünket fölkarolta Walter Dezső polgármester, aki elvállalta a fővédnökséget, és a GyIK igazgatója, Rozsonits Tamás, aki a nagytermet bocsátotta rendelkezésünkre. Hívó szavunkra a segélykoncerten műsort adott Hoffer Péter és Dobiskolája, a Pendelyes Néptáncegyüttes, a Lajtha Néptáncegyüttes, Fajkusz Attila és barátai, a budapesti Csürrentő együttes és az Echo of Dalriada. Az önkormányzat félmillió forinttal járult az est sikeréhez, a belépőkből valamivel több mint százezer forint gyűlt össze. Ezekből az összegekből tisztítószereket vásárolunk, amelyeket Székelyudvarhely térségébe küldünk. (Rozsonits Tamás, a GyIK igazgatója hozzátette: a soproni tűzoltóság további felajánlásokkal gyarapítja a szállítmányt.)

A nagymartoni (Mattersburg) iskolában tanuló soproni Ede Tímea (16) fogadott ecuadori testvérével, Gabriellával látogatott a koncertre. Mint mondták, átérzik a súlyos természeti csapásban károkat szenvedett erdélyiek nehéz sorsát, ezért is váltottak belépőt az estre. Másrészt a szereplő együttesek névsora is garancia arra, hogy értékes műsort láthatnak, s az ecuadori lány is ízelítőt kaphat a magyar folklórból.
– Még nem jártam Erdélyben, de családtagjaim sokat meséltek az ott szerzett élményeikről – említette Kirády Hajnalka gyesen lévő kismama, a koncert egyik látogatója. – Sopronban sok olyan kedves ismerősünk, barátunk van, akik Erdélyből települtek az anyaországba, ezért is tartjuk fontosnak, hogy segítsünk a székelyföldi bajbajutottakon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játszótér épül Nagycenken

A Simon család felajánlásából, tavasszal megépül a már régóta tervezett és várt játszótér a… Tovább olvasom